Sleepwalker #29

Το καινούριο Sleepwalker είναι εδώ για άλλη μία πτήση σε βρετανικό έδαφος και σας παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους Midas Fall. Νομίζουμε ότι ξέρετε όλοι καλά σε ποιους αναφερόμαστε καθώς πρόκειται για μία μπάντα που πρόσφατα έκανε και περιοδεία στη χώρα μας, ενώ μας έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν. Οι Midas Fall βρίσκονται στην πιο ώριμη φάση της πορείας τους, προετοιμάζοντας το τρίτο τους άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2015. Πιστοί, λοιπόν, σε αυτήν τη μαγική διαδρομή ως τώρα, προσγειωνόμαστε στα λημέρια των Midas Fall για να σας μεταφέρουμε όσα έχουν να μας πουν. 

Midas_Fall_3

Πρόσφατα το αθηναϊκό κοινό του post-rock είχε τη δυνατότητα να σας απολαύσει μαζί με άλλες δύο μπάντες τις εγχώριας σκηνής και νομίζουμε ότι παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν εκείνη την ημέρα εν τέλει αφήσατε μία γλυκιά αίσθηση. Πώς σας φάνηκε εσάς? Είναι στα σχέδιά σας να ξαναέρθετε στα πλαίσια πια του καινούριου σας άλμπουμ;

Περάσαμε πολύ ωραία στην Αθήνα, αλλά τα τεχνικά προβλήματα στο συναυλιακό χώρο ήταν πάρα πολλά. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, αλλά είναι απογοητευτικό να είσαι στη σκηνή γνωρίζοντας ότι ο ήχος που βιώνει το κοινό δε μας αντιπροσωπεύει πραγματικά. Ωστόσο, ήμασταν ιδιαίτερα ευγνώμονες για το γεγονός ότι το κοινό ήταν τόσο υπομονετικό και καλό σε εμάς. Σχεδιάζουμε να ξαναέρθουμε μέσα στο επόμενο έτος για την προώθηση του νέου άλμπουμ.

Midas_Fall_2

Για να συνεχίσουμε λίγο στο πνεύμα της προηγούμενης ερώτησης, θεωρούμε ότι έχει δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός ανάμεσα σε εσάς και την ελληνική σκηνή και θα θέλαμε να μας πείτε πώς αισθάνεστε κάθε φορά που πατάτε το σανίδι και παρουσιάζετε τη μουσική σας. Θα θέλατε να περάσετε κάποιο μήνυμα στο ελληνικό κοινό το οποίο δοκιμάζεται από τις άσχημες συνθήκες λόγω οικονομικής κρίσης;

Πάντα νιώθουμε ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι και συγκινημένοι όταν επισκεπτόμαστε την Ελλάδα. Από όλες τις χώρες στις οποίες έχουμε παίξει, το ελληνικό κοινό έχει πραγματικά αγκαλιάσει τη μουσική μας, πράγμα υπέροχο. Στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης συχνά ακούμε για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, αλλά όταν την επισκεπτόμαστε φαίνεται ότι όποιον συναντάμε έχει μία θετική στάση και περνάει καλά. Σίγουρα θα προτιμούσα να είμαι εκεί παρά στην Αγγλία.

Αναμένοντας την καινούρια σας δουλειά, θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας τις επιρροές που είχατε στη μέχρι τώρα σύνθεσή σας. Ποια είναι τα ερεθίσματα και οι ιδέες που σας οδηγούν να γράψετε μουσική; Τα κοινωνικά δρώμενα αποτελούν μία πηγή έμπνευσης για εσάς ή όχι;

Σίγουρα είμαστε μία μπάντα που γράφει βασιζόμενη σε συναισθηματικά παρά κοινωνικά ζητήματα. Προσωπικά όταν νιώθω down, αυτόματα πιάνω την κιθάρα μου και γράφω. Κάπως έτσι γεννιούνται συχνά τα τραγούδια των Midas Fall, απλές μελωδίες σε μία ακουστική κιθάρα.

 

Midas_Fall_1Σε τι ύφος θα κυμαίνεται το καινούριο σας άλμπουμ; Να περιμένουμε ξανά ένα ωραίο μίγμα φωνητικών post-rock και ηλεκτρονικών εφέ; Θεωρείτε ότι σε αυτό θα υπάρχουν και καινούρια στοιχεία με τα οποία ενδεχομένως θα πειραματίζεστε ή να περιμένουμε άλλον έναν κλασσικό δίσκο Midas Fall; Από την πλευρά μας πάντως θεωρούμε ότι σαν μπάντα πάντα ψάχνετε το βήμα παραπάνω. Πότε αλήθεια να περιμένουμε το νέο σας δίσκο;

Το νέο μας υλικό εξακολουθεί να έχει post rock και ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά στο σύνολό του ακούγεται πολύ πιο βαρύ και πιο επείγον από το τελευταίο μας άλμπουμ “Wilderness”. Επίσης, σχεδιάζουμε να ηχογραφήσουμε το νέο άλμπουμ ζωντανά κυρίως, ώστε να έχει έναν περισσότερο ακατέργαστο ήχο.

Θα θέλατε να δώσετε κάποια μηνύματα σε νέες μπάντες που τώρα ξεκινούν τη διαδρομή τους; Και μιας και το Sleepwalker αναφέρεται και στην εγχώρια post-rock σκηνή, υπάρχουν κάποιες μπάντες από αυτήν που να σας αρέσουν ιδιαίτερα;

Για τις νέες μπάντες εκεί έξω, θα πρότεινα να δαπανήσουν χρόνο για να ανακαλύψουν ποια είναι τα δυνατά τους σημεία και να σφυρηλατήσουν το δικό τους ήχο. Τόσες πολλές μπάντες, σήμερα, απλά αναπαράγουν “buzz” μπάντες, νομίζοντας ότι αυτό θα τις κάνει επιτυχημένες. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να παίζεις αυτό που θες να παίζεις και ενδεχομένως ο κόσμος να συνδεθεί με αυτό.

Έχουμε παίξει με μερικές μεγάλες μπάντες στην Ελλάδα, των οποίων τα sets μου άρεσαν πολύ, όπως οι Adolf Plays the Jazz, οι Absent without Leave και οι we.own.the.sky.

Καθώς η συνέντευξη έλαβε το τέλος της πήραμε μεγάλη χαρά βλέποντας πως μέσω της μουσικής άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να επικοινωνήσουν. Οι Midas Fall αποκτούν όλο και πιο έντονους δεσμούς με τη χώρα μας αλλά και την εγχώρια post rock σκηνή, γεγονός που μας δίνει ιδιαίτερη αισιοδοξία για περισσότερες πρωτοβουλίες στο μέλλον ανάμεσα σε ελληνικά και ξένα συγκροτήματα και πάντα με πνεύμα αλληλεγγύης!

Κείμενο-συνέντευξη: Θηβαίος Σπύρος, Παντέλη Άννα

Επιμέλεια-μετάφραση: Παντέλη Άννα

Κατηγορία
Κοινοποίηση

COMMENTS

X