Οι Warrior Soul στην Ελλάδα για 4 εμφανίσεις

40 μόλις μέρες μετά από την άκρως επιτυχημένη εμφάνισή τους στο Αθηναϊκό six d.o.g.s, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι Warrior Soul επιστρέφουν στην Ελλάδα για 4 εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ιωάννινα, με την Αθήνα να σημαίνει την έναρξη αυτής της mini tour, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016.

Με μπροστάρη τον Kory Clarke (τραγουδιστή και mainman του original line-up του σχήματος από το 1987 μέχρι και σήμερα), οι Warrior Soul θα εκτελέσουν κομμάτια από όλη τους την δισκογραφία σε τέσσερα άκρως υποσχόμενα shows ανεξάντλητης rock’n’roll ενέργειας και “βρώμικης” punk rock διάθεσης.

Μαζί τους (με εξαίρεση την ημερομηνία της Αθήνας όπου θα αποτελεί ένα “Exclusive Encore Show” όπως ανακοινώθηκε από τις σελίδες της διοργανώτριας εταιρείας 3P Lab, αλλά και του σχήματος), τους Warrior Soul θα συνοδεύσουν επί σκηνής οι Αθηναίοι punk metallers Cemetery Dance, που κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους το τελευταίο διάστημα.

Οι ημερομηνίες της mini περιοδείας είναι οι εξής:

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 – Beatnik / Ιωάννινα

Πόρτες: 21:30 – Τιμή εισιτηρίου: 8€ (προπώληση & ταμείο)

Event page:

 

***

 

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 – Larissa Sports Center / Λάρισα

Πόρτες: 20:30 – Opening act: DREAMRITES

Event page: www.facebook.com/events/1642737262609957

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• Προπώληση: 12€

• Ταμείο: 15€

ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Μεταλλουργείο (Βενιζέλου 136, Λάρισα)

***

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 – Eightball Live Stage / Θεσσαλονίκη

Πόρτες: 20:30 – Opening act: CEMETERY DANCE

Event page: www.facebook.com/events/689591907842939

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• Προπώληση: 12€

• Ταμείο: 15€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

The Nephilim Metal Music Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 694 53 66 526, www.nephilimstore.gr)

Musicland Records (Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)

Stereodisc (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 026 2912)

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ένας αστικός μύθος λέει πως μετά από ένα solo performance art show, υπό το όνομα “Kory Clarke / Warrior Soul”, ο mainman του θρυλικού 90’s σχήματος στοιχημάτισε με έναν promoter από το Pyramid Club της Νέας Υόρκης, πως μέσα σε έξι μήνες θα είχε την καλύτερη rock μπάντα της πόλης. Εννιά μήνες αργότερα, οι Warrior Soul υπέγραψαν στην Geffen Records για την κυκλοφορία του θρυλικού ντεμπούτο τους “Last Decade Dead Century”, συμβόλαιο αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Kory Clarke αποτελεί από μόνος του μια εμβληματική φιγούρα της πολυμορφικής καλλιτεχνικά δεκαετίας των 90’s, ενώ ακόμη και μέχρι σήμερα φροντίζει να κρατάει τον εαυτό του απασχολημένο με πολυάριθμα projects ποικίλων μουσικών αναζητήσεων και πάντα ιδιαίτερου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Έχοντας μεταξύ άλλων διατελέσει και τραγουδιστής των Dirty Rig, Space Age Playboys (με όνομα εμπνευσμένο από τον ομώνυμο δίσκο των Warrior Soul), ως και των Αμερικάνων doom metal legends Trouble αλλά και όντας “μπλεγμένος” μεταξύ άλλων με τα σχήματα των Mob Research και The Bones of Children μέσα στην τελευταία δεκαετία, ο ακούραστος Kory Clarke έχει εδώ και κάποιους μήνες βγει και πάλι στον δρόμο, ανασυντάσσοντας το σχήμα των Warrior Soul και αναπαράγοντας on stage παλιά και νεότερα τραγούδια από την πολυπρόσωπη μουσικά δισκογραφία του σχήματος.

Το acid punk όπως χαρακτηρίστηκε ο ήχος των Warrior Soul, βρίσκεται εκεί που τέμνονται το heavy metal, το rock’n’roll των Motorhead, η εναλλακτική διάθεση των 90’s και το βρετανικό punk. Δίσκοι όπως τα Drugs God and the New Republic, Salutations from the Ghetto Nation και The Space Age Playboys, δύσκολα θα επαναληφθούν, γεγονός που επισφραγίζει η διαχρονικότητά τους, όπως και η αφοσίωση των φανατικών οπαδών του σχήματος, που αποτελούν πυρήνα όχι πολυάριθμο μα ιδιαίτερα σκληρό. Ο γεμάτος επαναστατική διάθεση, πολιτικός στίχος τους δε, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστός με το κλίμα της εποχής, γεγονός που δίνει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτή την έλευση του σχήματος επί Ελληνικού εδάφους.

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Kory Clarke και οι Πολεμικές Ψυχές θα βρίσκονται στην Ελλάδα, για τέσσερις εμφανίσεις που θα κάνουμε καιρό να ξεχάσουμε. Να είστε όλοι εκεί.

***

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι punk metallers Cemetery Dance που αυτόν τον καιρό πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις για την προώθηση του 10’’ EP τους με τίτλο “No Saviour’s Ground”.

LINKS:

• Warrior Soul: www.kory-clarke.com | www.facebook.com/warriorsoulofficial

• Cemetery Dance: www.cemeterydance.gr | www.facebook.com/cem.dance

• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr

• Made of Stone: www.facebook.com/madeofstoneprods

***

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

• 3P Lab: 3plabgr@gmail.com / +30 694 81 82 236 (Δημήτρης Κότσης)

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X