Λεπτομέρειες και τραγούδι από το επικείμενο άλμπουμ των Cirith Ungol

Cirith Ungol

Αν και όχι ιδιαίτερα δημοφιλείς, οι Cirith Ungol έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην εξέλιξη της metal μουσικής. Τα είδη της metal, που περισσότερο έλαβαν ώθηση από το συγκρότημα, είναι το power και το doom.

Οι χρονιές 1971, 1981 και 1991 είναι σημαδιακές για τους Cirith Ungol. Το 1971 το group σχηματίστηκε. Δέκα χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του, ‘Frost and Fire‘. To 1991 έκλεισε μια δισκογραφική δεκαετία, με την έκδοση του τέταρτου και τελευταίου άλμπουμ, ‘Paradise Lost‘.

H διάλυση του συγκροτήματος την επόμενη χρονιά σημαδεύτηκε από σχεδόν πλήρη δισκογραφική αφάνεια μέχρι το 2001, όπου κυκλοφόρησε η συλλογή ‘Servants of Chaos‘. Τα πράγματα έμοιαζαν νεκρά, αλλά οι ελπίδες αναπτερώθηκαν στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Το single ‘Witch’s Game‘ και το ζωντανό άλμπουμ ‘I’m Alive‘ έφεραν ξανά τους Cirith Ungol στο προσκήνιο.

Φέτος οι οπαδοί του group έχουν κάθε λόγο να χαίρονται. Οι Cirith Ungol ετοιμάζουν το πέμπτο άλμπουμ τους, ‘Forever Black‘, που θα κυκλοφορήσει σε ένα μήνα. Σχεδόν τρεις δεκαετίες χωρίς full-length άλμπουμ είναι αρκετές για να εντείνουν την ανυπομονησία.

Τα τραγούδια και το εξώφυλλο της νέας δισκογραφικής προσπάθειας παρατίθενται.

  1. The Call
  2. Legions Arise
  3. The Frost Monstreme
  4. The Fire divine
  5. Stormbringer
  6. Fractus Promissum
  7. Nightmare
  8. Before Tomorrow
  9. Forever Black
Cirith Ungol forever black

Δείτε το στιχουργικό video clip του δεύτερου τραγουδιού.

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X