Το “Aim For The Heart” είναι το νέο τραγούδι του Sivert Høyem

Sivert Hoyem 2023

Άλλο ένα νέο τραγούδι με τίτλο “Aim For The Heart” παρουσίασε ο frontman των Madrugada, Sivert Høyem. Ακολουθεί το δελτίο τύπου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το επίσημο μουσικό video.

Αυτό είναι το δεύτερο single που βγάζει ο Sivert Hoyem από το καινούργιο άλμπουμ του, On an Island, που θα κυκλοφορήσει τη νέα χρονιά.

Εκεί που το προηγούμενο τραγούδι, The Rust ήταν σκοτεινό και μοναχικό, το Aim For The Heart, ξεχωρίζει για την πιο αισιόδοξη ματιά του, και ο Sivert έχει γυρίσματα που σε κάποιες στιγμές θυμίζουν τον Bryan Ferry ενώ στη μουσική αχ νοδιακρίνονται κάποιες latin και mexican πινελιές.

Ο Sivert αποδεικνύει με αυτά τα δύο τραγούδια που κυκλοφόρησαν, ότι μπορεί να τραγουδάι σαν άγγελος όταν θέλει και σαν διάβολος όταν χρειάζεται.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Sivert και οι συνεργάτες του μετακόμισαν στο παλιό σπίτι της ενορίας Zoar, στο Nyksund και έστησαν ένα αυτοσχέδιο στούντιο. Είχαν στο μυαλό τους να κάνουν κάτι “απλό και απογυμνωμένο” – μαζί τους είχαν και τον ηχολήπτη, Bjarne Stensli.

Σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον, σε αυτό που κάποτε ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ψαροχώρι της περιοχής του Vesterålen (η περιοχή καταγωγής των Madrugada) γεννήθηκε το άλμπουμ, On an Island.

Τα πάντα ηχογραφήθηκαν μέσα σε 14 πυρετώδεις ημέρες, και δούλεψαν κυρίως ως τρίο – o Sivert, o Christer Knutsen (σταθερός συνεργάτης του Sivert, που σε αυτό το άλμπουμ είναι και συμπαραγωγός) και o ντράμερ Børge Fjordheim -. Η μίξη έγινε από τον «θρύλο», Tchad Blake. Δεν είχε γραφτεί τίποτα πριν και όλη η δουλειά βγήκε αυθόρμητα και αβίαστα, και έχουν συμπεριληφθεί όλα, ακόμα και οι τυχαίοι θό ρυβοι, το τρίξιμο των ξύλων, το «θρόισμα των φαντασμάτων»…

Στο πρώτο άκουσμα το άλμπουμ αφήνει έντονη την αίσθηση του “northern gothic” να πλανιέται στην ατμόσφαιρα.

Διαχρονικό, άμεσο, διαισθητικό και ωμό, σαν να μεταφέρεσαι στο Vesterålen τον Σεπτέμβριο, όταν πλέον είναι μακριές και κρύες οι νύχτες.

Το άλμπουμ, On an Island, θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιανουαρίου του 2024.

Φωτογραφία: Andreas Hornoff

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση
X