Το νέο μουσικό video των Saxon είναι το “There’s something in Roswell”

Saxon 2024

Άλλο ένα νέο μουσικό video, αυτή τη φορά για το “There’s something in Roswell” αποκάλυψαν οι Saxon. Ακολουθεί το δελτίο τύπου με όλες τις λεπτομέρειες.

Οι SAXON κυκλοφορούν το video για το “There’s something in Roswell”, το δεύτερο single από το 24ο στούντιο άλμπουμ του γκρουπ, “Hell, fire and damnation”, που βγαίνει αυτή την εβδομάδα από τη Silver Lining Music.

Το “Hell, Fire And Damnation” βρίσκει το συγκρότημα να διερευνά όλους τους τομείς της ιστορίας και του μυστηρίου ανάμεσα σε δέκα από τα πιο δυναμικά τραγούδια τους και το “Theres Something In Roswell” είναι ένας πραγματικός θησαυρός ανάμεσα στα κοσμήματα, με το τεράστιο groove που αξίζει παιχτεί σε αρένες. Το κομμάτι αφορά τα αινιγματικά γεγονότα γύρω από τη συντριβή του 1947 ενός υποτιθέμενου μετεωρολογικού μπαλονιού του Στρατού στο Roswell, στο Νέο Μεξικό, που αναφέρεται ως «Το περιστατικό του Roswell».

«Είναι μια τόσο σπουδαία ιστορία. Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και είναι ακριβώς αυτό που λέει το τραγούδι: πρέπει να υπάρχει κάτι στο Roswell γιατί υπάρχει πάρα πολύ κουβέντα γι’ αυτό ακόμα», εξηγεί ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος Biff Byford. «Μου αρέσει επίσης η μελωδία, νομίζω ότι γυρίζει πίσω στους SAXON της δεκαετίας του ‘80 μουσικά, μια πολύ καλή γέφυρα μεταξύ της κλασικής εποχής του “Dallas 1 PM” και του “Saxon 2023”.

Ακούστε/Δείτε τοThere’s Something In Roswell”  παρακάτω.

Το Hell, Fire And Damnation είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι βρετανικού κλασικού Heavy Metal. Ο Biff αποδίδει τα «πλουσιότερα» φωνητικά του εδώ και χρόνια, ο Nigel Glockler και ο Nibbs Carter στα ντραμς και το μπάσο αντίστοιχα κρατούν τον ρυθμό με τρομερή δύναμη, και οι κιθάρες του Doug Scarratt και του Brian Tatler είναι φρέσκες και φλογερές, συμπληρώνοντας τέλεια ο ένας τον άλλον, με συνολική ενέργεια και μανία που θα κάνει τους οπαδούς να τους τρέχουν τα σάλια. Μουσικά, οι SAXON τα φέρνουν όλα στο τραπέζι. Υπάρχει ένας φόρος τιμής στο πραγματικό heavy metal στο υπεργρήγορο, denim & leatherFire And Steel“, ένα υπέροχο νεύμα στη γέννηση του NWOBHM στο midtempoPirates Of The Airwaves” και την ξέφρενη επίθεση του ομώνυμου κομματιού, “Hell, Fire And Damnation“.

Την παραγωγή του Hell, Fire And Damnationέχει αναλάβει ο Andy Sneap (JUDAS PRIEST, EXODUS, ACCEPT και κιθαρίστας των PRIEST) μαζί με τον Biff Byford, ενώ μόνος του ο Sneap έχει αναλάβει τη μίξη και το mastering με το άλμπουμ να βαδίζει στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη σίγουρη και σύγχρονη δύναμη και στο New Wave of British Heavy Metal, που οι SAXON ήταν από τους δημιουργούς του.

Το 2024, υπόσχεται να είναι μία σπουδαία χρονιά για τους SAXON, με την ευρωπαϊκή περιοδεία τους παρέα με τους JUDAS PRIEST και τους URIAH HEEP, η οποία ξεκινά από τη Μ. Βρετανία το Μάρτιο, την κυκλοφορία του Hell, Fire And Damnation, αλλά και την αμερικάνικη coheadline περιοδεία τους με τους URIAH HEEP, με τίτλο Hell, fire & chaosThe best of British Rock & Metal.

«Κλείνοντας αυτές τις συναυλίες το Μάρτιο του 2024 με τους JUDAS PRIEST και τους URIAH HEEP, σήμαινε ότι θα είχε μεγαλύτερο νόημα να πιεζόμασταν να κυκλοφορήσουμε το δίσκο γρηγορότερα» λέει ο Biff, «οπότε μπορεί να προχωρήσαμε κάπως βιαστικά για να το βγάλουμε. Ήταν ρίσκο, αλλά νομίζω ότι τα καταφέραμε καλά».

Ναι, είναι ασφαλές να πούμε ότι τα κατάφεραν όντως καλά!

Το Hell, fire and damnation θα είναι διαθέσιμο σε μία ποικιλία από formats και οι προ-παραγγελίες μπορούν να γίνουν εδώ.

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση
X