Οι Of the Wand & The Moon και Dark Red Seed αυτή τη Πέμπτη στο Temple

Of_the_Wand__The_Moon_promo_photo

Of the Wand & The Moon + The Dark Red Seed ζωντανά στην Αθήνα
Special guest: Manos Six + the Muddy Devil

Στο Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Πόρτες: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 

• Προπώληση: 14€

• Ταμείο: 17€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

• Τηλεφωνικά στο 11876

• Reload Stores

• Media Markt Greece

• Seven Spots

• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores

• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)

• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/temple/of-the-wand-and-the-moon-the-dark-red-seed-manos-six-the-muddy-devil

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

:Of The Wand & The Moon:

Ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της σύγχρονης neofolk σκηνής, οι :OTWTM:,αποτελούν το project του Δανού Kim Larsen. Δημιουργημένοι το 1998, με πρώτη κυκλοφορία το “Nighttime Nightrhymes” μέσω της Euphonious Records τον επόμενο χρόνο, που σηματοδότησε μια νέα εποχή για την post-industrial folk σκηνή στη Δανία, οι :OTWTM: έχουν κυκλοφορήσει πέντε πλήρεις δίσκους και πλειάδα από singles και EPs, με τελευταίο τον διεθνώς επευφημούμενο “Τhe Lone Descent” που κυκλοφόρησε μέσω της θρυλικής TESCO το 2011.

Η θεματική των :OTWTM: χαρακτηρίζεται από folk ηχοχρώματα που εκτείνονται μεταξύ της αγάπης, της απώλειας, της χαράς και του προγονικού κεντροευρωπαϊκού παγανισμού, σε ένα ιδιόμορφο αποτέλεσμα που καλύτερα περιγράφεται ως experimental dark ambient neofolk και έχει ως κύριο στόχο το ψυχολογικό αντίκτυπο αλλά και την αμεσότητα ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον ακροατή.

The Dark Red Seed

Το τετραμελές σχήμα των The Dark Red Seed είναι δημιούργημα του γνωστού στο ελληνικό κοινό Tosten Larson από το πλήρες σχήμα του King Dude που επίσης τον γνωρίσαμε στο πρώτο του λάιβ σόλο στο opening του Temple τον Νοέμβριο του 2017.

Με τις ρίζες του βαθιά χωμένες στην αμερικάνικη μουσική παράδοση και το πρώτο του full-length με τίτλο “Become Awake” να κυκλοφορεί στην Prophecy μια μέρα μετά τη συναυλία στο Temple Athens, οι πια τετραμελείς The Dark Red Seed θα μας παρουσιαστούν το ντεμπούτο τους δένοντας εξαιρετικά ένα βράδυ Ευρωπαικής και Αμερικάνικης σκοτεινής φολκ μουσικής. 

Manos Six + the Muddy Devil

Οι Manos Six + the Muddy Devil (Στάμος Αμπάτης) είναι ένα ακουστικό ντουέτο προερχόμενο από τις τάξεις των Skull & Dawn. Το σχήμα πέρα των βασικών του οργάνων, μπάντζο και ακουστικό μπάσο και κυρίως δικών του κομματιών, οικοδομεί την ατμόσφαιρά του με μια ενιαία παρουσίαση που οδηγεί τον ακροατή στα άδεια πεδία του Αμερικάνικου Νότου και στη μοναξιά των βάλτων του, με τον Εωσφόρο να είναι το φως, και το πέπλο του θανάτου το κραταιό σκοτάδι.

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X