Quick SawNews: 25/10/15

logo_black_font medium

– Η 8η ημέρα του ερχόμενου Ιανουαρίου, κατά την οποία ο David Bowie γιορτάζει τα 69α γενέθλιά του, μας επιφυλάσσει το νέο αλμπουμ του καλλιτέχνη, ‘Blackstar’. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιέχει 7 τραγούδια, εμπνευσμένα σε μεγάλο βαθμό από γερμανικά συγκροτήματα των 70s, όπως οι Can και οι Kraftwerk. Για την ηχογράφηση του άλμπουμ επιστρατεύθηκαν μουσικοί της jazz σκηνής.

– Σάρκα και οστά φαίνεται να παίρνει η απόφαση του κιθαρίστα Ritchie Blackmore να επιστρέψει στη ροκ μουσική. Ανακοινώθηκαν ήδη δύο εμφανίσεις του στη Γερμανία, στα πλαίσια του φεστιβάλ ‘Monsters Of Rock’, που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2016.

– Για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την κυκλοφορία του ‘Painkiller’ των Judas Priest, η εταιρία Legacy Recordings, η οποία αποτελεί παρακλάδι της Sony, ανακοίνωσε την επανακυκλοφορία του ΕΡ ‘Painkiller’, σε βινύλιο 10″. Η ημερομηνία που επιλέχθηκε είναι η 27η Νοεμβρίου.

– Προχθές έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Joe Moss, μάνατζερ των The Smiths κατά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μέχρι το θάνατό του υπήρξε μάνατζερ του κιθαρίστα των The Smiths, Johnny Marr, κατά τη σόλο καριέρα του. Αιτία του θανάτου του ήταν ο καρκίνος των οστών. Σε δήλωσή του αναφορικά με το θλιβερό συμβάν, ο Marr ισχυρίστηκε πως οι The Smiths δε θα υπήρχαν χωρίς τον Moss.

– Ο Roland Grapow, πρώην μέλος των Helloween και νυν κιθαρίστας των Masterplan, παρέθεσε, σε συνέντευξή του, την επιθυμία του group του να κυκλοφορήσει άλμπουμ με επανηχογραφήσεις τραγουδιών των Helloween. Φωνητικά στο άλμπουμ αυτό θα προσφέρει τόσο ο τραγουδιστής των Masterplan, Rick Altzi, όσο και ο ίδιος ο Grapow. Η έκδοση του εν λόγω άλμπουμ τοποθετείται προς το τέλος της άνοιξης του 2016.

– Η δισκογραφική εταιρία Megaforce θα επανεκδόσει το πρώτο άλμπουμ των Stormtroopers Of Death, ‘Speak English Or Die’. Το συγκρότημα, περισσότερο γνωστό ως S.O.D., αποτελεί project των Scott Ian και Billy Milano, οι οποίοι ηχογραφούσαν με το όνομα Crab Society North, προτού σχηματίσουν τους S.O.D.. Η επανέκδοση, μαζί με το ‘Speak English Or Die’ θα συμπεριλαμβάνει και σπάνια demos των Crab Society North.

– O drummer Chason Westmoreland αποτελεί παρελθόν για τους Hate Eternal. Τη θέση του πήρε ο Hannes Grossmann, πρώην drummer των Obscura.

– Μέλη των Metal Allegiance εξέφρασαν τη γνώμη τους σχετικά με την απουσία του drummer Bill Ward από την επικείμενη τελευταία περιοδεία των Black Sabbath. Αν και προσπάθησαν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις από τα δύο άκρα, διαφάνηκε πως, έστω και συναισθηματικά, θα προτιμούσαν την ολοκληρωμένη κλασική σύνθεση του group, με τον Ward να κάθεται στα drums.

– Γενέθλια έχει σήμερα ο Jon Anderson, που αποτέλεσε το σπουδαιότερο τραγουδιστή των Yes. Γίνεται 71 ετών. Επίσης, τα 53 του χρόνια κλείνει σήμερα ο drummer των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith. Τέλος, o κιθαρίστας Glen Tipton, ένα από τα πιο κλασικά ονόματα που έχουμε συνδυάσει με τους Judas Priest, γίνεται σήμερα 67 ετών.

Κατηγορία
Κοινοποίηση

COMMENTS

X