Λεπτομέρειες για το καινούριο άλμπουμ των Procol Harum

procol_harum_2016

Οι Procol Harum δεν είναι διάσημοι με τη στενή έννοια του όρου, αλλά με την ευρεία έννοια του όρου. Στην πραγματικότητα, είναι ένα εμβληματικό συγκρότημα που συνέβαλε, όχι ένα λιθάρι, αλλά έναν ογκόλιθο στο οικοδόμημα του progressive rock.

Σχηματίστηκαν το 1967, δηλαδή πριν από μισό αιώνα. Ο κύριος κορμός της πορείας τους διήρκησε μια δεκαετία, μετά την οποία διαλύθηκαν. Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, η δισκογραφική τους παρουσία ήταν συχνότατη και επιτυχέστατη. Η επανασύνδεσή τους το 1991 αποτέλεσε σπουδαία είδηση, παρά το γεγονός ότι η εποχή εκείνη δεν ήταν γόνιμη για τέτοιου είδους συγκροτήματα.

Από τότε, οι Procol Harum έχουν κυκλοφορησει μόλις δύο στούντιο άλμπουμ, με τελευταίο το ‘The Well’s On Fire’, του 2003. Φέτος την άνοιξη, 14 χρόνια μετά, το αγγλικό συγκρότημα θα γιορτάσει την παρέλευση πενήντα χρόνων από την ίδρυσή του, με την κυκλοφορία του άλμπουμ ‘Novum’. Στις 21 Απριλίου, οι οπαδοί του group θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έντεκα καινούρια τραγούδια των Procol Harum, τα ονόματα των οποίων ακολουθούν, μαζί με το artwork του εξώφυλλου.

1. I Told On Youprocol_harum_novum

2. Last Chance Motel

3. Image Of The Beast

4. Soldier

5. Don’t Get Caught

6. Neighbour

7. Sunday Morning

8. Businessman

9. Can’t Say That

10. The Only One

11. Somewhen

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X