Ο Geoff Tate στο Chania Rock Festival παρουσιάζοντας ολόκληρο το “Operation: Mindcrime”

Ο Geoff Tate είναι το νέο μεγάλο όνομα που ανακοινώθηκε για το Chania Rock Festival 2023. Θα εμφανιστεί και αυτός στις 29 Ιουλίου, την ίδια ημέρα με τους Paradise Lost. Ακολουθεί το δελτίο τύπου με όλες τις λεπτομέρειες.

CHANIA ROCK FESTIVAL
(29-30 Ιουλίου – Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά)

Είναι τεράστια η τιμή, να μπορούμε να παρουσιάζουμε έναν από τους κορυφαίους τραγουδιστές όλων των εποχών στο Chania Rock Festival. Ας υποδεχτούμε λοιπόν τον ανυπέρβλητο Geoff Tate, πρώην τραγουδιστή των QUEENSRYCHE, το Σάββατο 29 Ιουλίου, μαζί με τους PARADISE LOST, να ερμηνεύει ολόκληρο το “Operation: Mindcrime”. Έναν από τους σημαντικότερους δίσκους στην σκληρή μουσική, μ’ ένα από τα πιο συγκλονιστικά concept στην ιστορία.
Όταν είχε κυκλοφορήσει ο δίσκος εκείνος, τίποτα δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. Αρκούσε η επαναλαμβανόμενη προβολή του video clip του “Eyes of a stranger” από το MTV και η τεράστια επιτυχία του “Empire” που ακολούθησε, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να αντιληφθεί το μεγαλείο του “Operation: Mindcrime” και τελικά να ονομάσει τη μουσική του ως “thinking man’s metal”.

Ο Geoff Tate, εμπνευστής της ιδέας πίσω από το δίσκο και βασικός συνθέτης του, μπόρεσε να δημιουργήσει ένα μνημείο της μουσικής, που μνημονεύεται δίπλα σε ογκόλιθους όπως το “The wall” ή το “Dark side of the moon” των PINK FLOYD. Και το “Operation: Mindcrime” δεν είναι μόνο το concept του, αλλά και η μουσική του, που βρίθει μελωδιών και αρμονίας. Είναι πρακτικά αδύνατο να παραμείνεις άπραγος ακούγοντας τραγούδια όπως τα “I don’t believe in love”, “Eyes of a stranger” και “Breaking the silence” (για να μην αναφέρουμε όλα τα τραγούδια ένα προς ένα).

Ο πρώην τραγουδιστής των QUEENSRYCHE, περιοδεύει τα τελευταία χρόνια παίζοντας ολόκληρο το άλμπουμ αυτό και το εκπληκτικό είναι, ότι 35 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ακούγεται το ίδιο επίκαιρο και το ίδιο φρέσκο. Ο δε Tate, αν και σε ηλικία 64 ετών, πλέον, κάθε βράδυ κάνει κατάθεση ψυχής και ουσιαστικά κλείνουμε τα μάτια και τηλεμεταφερόμαστε στο 1988.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου, θα συμβεί μαγεία στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά.

Ο Geoff Tate, θα εμφανιστεί πριν τους headliners, PARADISE LOST και τίποτα δεν θα είναι ίδιο… Όσοι έχουν παρακολουθήσει την ερμηνεία του “Operation: Mindcrime”, παραμιλάνε για καιρό και είμαστε σίγουροι, ότι η φετινή εμπειρία του Chania Rock Festival, θα είναι ασύγκριτη…

Τα early birds εισιτήρια για την ημέρα αυτή, κοστίζουν 32 ευρώ!
Και φέτος, λοιπόν, μόνο Κρήτη, μόνο Χανιά!

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση
X