Μουσικό video από τους Soen για το “Snuff” των Slipknot

Soen Slipknot Snuff video

Tο Σουηδικό metal supergroup των SOEN, κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το καθηλωτικό video για τη δική τους εκδοχή στο κλασικό τραγούδι των SLIPKNOT, “Snuff”. Το τραγούδι, συμπεριλαμβάνεται στο επερχόμενο άλμπουμ, “Atlantis”, που θα βγει από τη Silver Lining Music στις 18 Νοεμβρίου 2022.

Τα ιδρυτικά μέλη, Martin Lopez και Joel Ekelöf, εξήγησαν την επιλογή του τραγουδιού: «Θέλαμε να κάνουμε κάτι πολύ special κατά τη διάρκεια της συναυλίας για το “Atlantis”. Η προφανής επιλογή θα ήταν να διασκευάζαμε ένα επικό, progressive τραγούδι των GENESIS, PINK FLOYD, κτλ. Αντιθέτως, επιλέξαμε να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, με το “Snuff”, ένα απίστευτα τίμιο κομμάτι που όλοι μας αγαπάμε για τη δυναμική ειλικρίνεια».

Το “Atlantis” ήταν ένα special concert film, στο οποίο παρουσιάζονται δεκατρείς από τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις τους, με νέα ενορχήστρωση έχοντας ζωντανή ορχήστρα.

Το “Atlantis” δημιουργήθηκε στα μαγικά πλαίσια του Atlantis Grammofon Studio στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, όπου έχουν ηχογραφήσει καλλιτέχνες από τον Quincy Jones, μέχρι τον Lenny Kravitz και τους GREEN DAY. Προηγουμένως ο χώρος ήταν ένας παλιός κινηματογράφος το 1941, αργότερα έγινε Metronome Studio (όταν και δημιουργήθηκαν οι ABBA), πριν μετονομαστούν σε Atlantis Grammofon το 1983.

Το “Atlantis” ηχογραφήθηκε και κινηματογραφήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2021. Οι Martin Lopez (drums & percussion), Joel Ekelöf (φωνητικά), Lars Enok Åhlund (κιθάρες & πιάνο), Cody Lee Ford (lead κιθάρα) και Oleksii “Zlatoyar” Kobel (μπάσο), δούλεψαν με μία ορχήστρα 8 ατόμων, ώστε να ανακαλύψουν ξανά, νέα ενέργεια και νέα στοιχεία σε κλασικά τραγούδια των SOEN, όπως το “Antagonist”, το “Monarch”, το “Jinn” και το “Lucidity”. Το τελικό αποτέλεσμα αυτού, είναι μία παράσταση 80 λεπτών όπου οι οπαδοί θα απολαύσουν τις νέες εκδοχές των σπουδαιότερων τραγουδιών των SOEN. Αυτό συνέβαινε πάντα με τους SOEN: οι πιο μεγάλες βουτιές, βγάζουν τους μεγαλύτερους θησαυρούς.

Το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε από αυτήν την «εναλλακτική ουτοπία» των SOEN, ήταν το “Trials”, που μπορεί κανείς να το ακούσει και να το δει από εδώ εδώ.

Μετά την επιτυχία της IMPERIAL European Tour, η ανεξάντλητη metal πεντάδα, ετοιμάζεται για μία περιοδεία στη Βόρεια Αμερική τον χειμώνα, που θα περάσει από 20 πόλεις, ξεκινώντας από το Lincoln Hall του Chicago.

Η περιοδεία θα βρει, επίσης, τους SOEN, να παίζουν ως special guests των KATATONIA στο Dallas και το Austin στις 6 και 7 Δεκεμβρίου. Το γκρουπ είναι ενθουσιασμένο που βρίσκεται σε περιοδεία και πάλι και δεν δείχνει κανένα σημάδι κούρασης, προκειμένου να φέρει ολοένα και περισσότερο κόσμο σε επαφή με την εμπειρία της μουσικής των SOEN στον κόσμο.

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, το ότι τελικά κάνουμε μία εκτενή περιοδεία στη Βόρεια Αμερική», λέει ο Lopez. «Είναι ορόσημο για κάθε συγκρότημα να περιοδεύει σε μία ήπειρο με τόσο μεγάλη μουσική ιστορία και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε επιτέλους να συναντήσουμε το κοινό μας στη Βόρεια Αμερική. Θα σας δούμε εκεί:»

Το “Atlantis” ηχογραφήθηκε από τους David Castillo και Iñaki Marconi, η μίξη έγινε από τον Castillo και το mastering από τον Tony Lindgren. Η συναυλία κινηματογραφήθηκε και σκηνοθετήθηκε από τον George Layrock από το φημισμένο Blacktide Phonic/Visual.

Το “Atlantis” θα είναι διαθέσιμο ως DVD-CD με bonus υλικό, σε διπλό 12’’ limited edition βινύλιο, Long Form Video, Digital Download και Streaming. Μπορείτε να κάνετε τις προπαραγγελίες εδώ.

Οι επιπλέον μουσικοί που βοήθησαν στο “Atlantis” είναι:
Stefan Stenberg, Double Bass
Joakim Simonsson, Πιάνο και Εκκλησιαστικό Όργανο
Karin Liljenberg, Βιολί 1
Andreas Forsman, Βιολί 2
Erik Holm, Βιόλα
Cecilia Linné, Τσέλο
Johanna Börjesson, Φωνητικά
Therése Börjesson, Φωνητικά

Τεχνική υποστήριξη: Dan Wahlbeck
Drum tech: Rickard Gustafsson
Ηχητική υποστήριξη: Niclas Lindström

Οι SOEN θα ήθελαν να τους ευχαριστήσουν βαθιά για την τεράστια συνεισφορά τους σ’ αυτήν την εμφάνιση.

ATLANTIS Track List:
1. Antagonist
2. Lunacy
3. Monarch
4. Trials
5. River
6. Jinn
7. Illusion
8. Modesty
9. Lucidity
10. Savia
11. Fortune
12. Snuff
13. Lascivious
14. Lotus

Soen are:
Martin Lopez, Drums and percussion
Joel Ekelöf, Φωνητικά
Lars Enok Åhlund, κιθάρες και πιάνο
Cody Lee Ford, Lead κιθάρα
Oleksii ”Zlatoyar” Kobel, μπάσο

Soen - Atlantis
Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X