Έφυγε από τη ζωή ο Glenn Frey, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Eagles

glenn_frey_70s

Οι θάνατοι διάσημων μουσικών δε φαίνεται να τελειώνουν…

Χθες, έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Eagles, Glenn Frey. Έπασχε για χρόνια από ρευματοειδή αρθρίτιδα, ένα αυτοάνοσο νόσημα. Ο θάνατός του επήλθε κατόπιν εγχείρησης στο έντερο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προέκυψαν από οξεία κολίτιδα. Η ήδη κακή κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και από πνευμονία.

Ο Glenn Frey, μαζί με τον drummer Don Henley, αποτελούσε το ένα από τα δύο μέλη των Eagles που παρέμειναν στο συγκρότημα από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Η συνεισφορά του στο group ήταν μεγάλη, αφού έπαιζε και το ρόλο συνθέτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Eagles έχουν στο ενεργητικό τους οχτώ στούντιο άλμπουμ, από τα οποία τα έξι έχουν φτάσει στο νούμερο 1 των charts. Στο νούμερο 1 έχουν φτάσει και πέντε single τους, ενώ τα βραβεία που έχουν αποκομίσει στη μακρά πορεία τους ανέρχονται στα έντεκα.

Παράλληλα με τα παραπάνω, ο Frey έδινε βάση και στην προσωπική του καριέρα. Πρόλαβε να εκδόσει πέντε άλμπουμ, με σημαντικότερο το ‘The Allnighter’ του 1984.

R.I.P., Glenn

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X