july, 2023

12jul21:00Κοινοί Θνητοί, Urban PulseΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι-Αθήνα

Κοινοί Θνητοί Αθήνα 2023

more

Event Details

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων/Technopolis City of Athens

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα, ξεχωριστά και καινοτόμα συγκροτήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, οι Κοινοί Θνητοί, μας προσκαλούν στην Τεχνόπολη, σε μια μεγάλη γιορτή – ηχοθέαμα για ”ψαγμένα” παιδιά!!!

Doors open 19:30 – Starts: 21:00

– Early Bird: 10€
* (Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων)
– Υπόλοιπη προπώληση: 12€
– Ταμείο: 15€
Special Guest: URBAN PULSE

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/music/koinoi-thnitoi-full-band/
Fb event: https://www.facebook.com/events/3501821826703488/
Κοινοί Θνητοί https://koinoithnitoi.gr/

Οι Κοινοί Θνητοί δεν θα υπήρχαν, αν η ζωή ήταν ωραία.

Ο απώτερος σκοπός αυτού που κάνουν, είναι να αναδείξουν τα αδιέξοδα ενός κοινωνικού συστήματος, που αδικεί ολοένα και περισσότερο τους πιο «αδύναμους». Δεν εκφράζουν απλώς μεμονωμένες αναφορές σε αυτό που συντελείται γύρω μας, αλλά θέλουν να δίνουν και κάποια διέξοδο χρησιμοποιώντας την μουσική τους ως μέσο για έναν καλύτερο κόσμο! Αυτό άλλωστε είναι που τους δίνει μεγαλύτερο νόημα στο να συνεχίζουν να κάνουν την τέχνη που αγαπούν!

Το αγαπημένο 6μελές συγκρότημα από το Αλιβέρι της Εύβοιας, δεν κατατάσσεται μουσικά σε κανένα συγκεκριμένο είδος, καθώς η τέχνη τους παράγεται από την συσσώρευση ετερόκλητων στοιχείων! Τους αρέσει να μπλέκουν ρυθμούς και μουσικά όργανα και να μιξάρουν μεταξύ τους, ένα συνονθύλευμα ηχοχρωμάτων, που σε ταξιδεύει από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το ροκ, μέχρι το χιπ-χοπ. Αυτό άλλωστε τους κάνει ιδιαίτερους και μοναδικούς!

Οι στίχοι τους έχουν χαρακτηριστεί ως «βαθιά αιχμηροί και πολιτικοί» και εκφράζουν την υγιή πλευρά της ανθρώπινης υπόστασης, δίνοντας τροφή για σκέψη και δημιουργώντας, έναν κοινωνικό προβληματισμό, καθώς καυτηριάζουν συχνά πραγματικές καταστάσεις και γεγονότα, κάτι που θεωρούν αναγκαίο.

Το συγκρότημα έχει ιστορικό ακτιβισμού λαμβάνοντας μέρος σε συναυλίες ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ατόμων πληγμένων από καταστροφές καθώς και σε συμπαράσταση κινητοποιήσεων. Απευθύνονται σε άτομα με τα οποία μοιράζονται τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, αλλά κυρίως τα ίδια όνειρα για το μέλλον και δεν πιστεύουν πως η τέχνη θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά πως με σύμμαχο την τέχνη, η αλλαγή του κόσμου αποκτά ρυθμό.

Το YouTube τους έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στο τραγούδι τους, ”Του κόσμου οι λαοί”, (πλέον «Σ’ αυτή τη μηχανή»), κρίνοντας το ακατάλληλο, με τον κόσμο τους να αντιδρά, στηρίζοντας και εκτοξεύοντας τις προβολές του εν λόγω τραγουδιού. Το συγκεκριμένο τραγούδι που μιλάει για την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την παιδική εργασία και ότι σχετίζεται με το ισχύων εκμεταλλευτικό σύστημα, συνεχίζει να συντροφεύει αγώνες εργαζομένων, μαθητών κλπ.

Οι Κοινοί Θνητοί επιστρέφουν την Τετάρτη 12 Ιουλίου, σχεδόν ένα χρόνο μετά, από την πολυσυζητημένη τους συναυλία στο Θέατρο Βράχων, για να πυροδοτήσουν, να αφυπνίσουν και να εμπνεύσουν κάθε αντίσταση απέναντι στα σκοτάδια της ψυχής, σε μια συναυλία πλημμυρισμένη από τις φωτεινές και καταιγιστικές μουσικές τους!

”Η δύναμη βρίσκεται σε αυτούς που κάνουν αυτόν τον πλανήτη να γυρίζει. Είναι αυτοί που γρασάρουν τις μηχανές κι αυτοί που σκάβουν όλη μέρα, αυτοί που γιατρεύουν τον άρρωστο κι αυτοί που διδάσκουν τα παιδιά μας. Φτάνει να καταλάβουν τη δύναμή τους”. (Κοινοί Θνητοί)

ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ (Full Band)

· Μητσοφου: Ραπ

· Αντώνης Μεϊμάρης: Μπάσο

· Τάσος Μεϊμάρης: Λαούτο, Τρομπέτα, Φωνή

· Παναγιώτης Μπαρόλας: Κιθάρα, Φωνή

· Κωνσταντίνος Μαργαρίτης: Πλήκτρα

· Στέλιος Γκίνης: Τύμπανα

· Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Time

(Wednesday) 21:00

Location

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Γκάζι - Αθήνα

Organizer

An Productions

X