june, 2023

13jun20:00Agnostic Front, Against All Odds, XResistenciAXAn Club, Αθήνα

Agnostic Front Athens 2023

more

Event Details

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023
AGNOSTIC FRONT

special guest: Against All Odds (Athens hc) / ΧResistenciAX

Οι Νεοϋορκέζοι πατέρες του hardcore, Agnostic Front επιστρέφουν στην Αθήνα την Τρίτη 13 Ιουνίου στην σκηνή του ΑΝ club για μια μοναδική New York Hardcore εμπειρία!!!

Την συναυλία ανοίγουν οι Against All Odds (Athens hc) και για πρώτη φορά θα υποδεχτούμε τους ΧResistenciAX απο την Τιφλίδα της Γεωργίας.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00.

Εισιτήρια: 23e (προπώληση), 25e (ταμείο).

Σημεία προπώλησης:

– Rhythm Records, Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια

– Oldschool, Σολωμού 13, Εξάρχεια

– Full Moon, Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια

– FullMoon, Νορμανού 7, Μοναστηράκι

 

Το έτος ήταν 1982. Το μέρος, Νέα Υόρκη. Ποιος θα μπορούσε να μαντέψει ότι σαράντα (και κάτι…) χρόνια αργότερα ένα συγκρότημα με το όνομα Zoo Crew θα εμφανιζόταν ως οι σπάνια αμφισβητούμενοι, πάντα σεβαστοί Godfathers of Hardcore, AGNOSTIC FRONT του σήμερα;

«Ο Vinnie Stigma ήταν ο δημιουργός του ονόματος», λέει ο κουβανικής καταγωγής τραγουδιστής, Roger Miret. “Απλώς του άρεσε το όνομα Agnostic, οπότε σκέφτηκε το AGNOSTIC FRONT σαν κίνηση. Αυτό λέει σε όλους και αυτό είναι βασικά!”

Οι AGNOSTIC FRONT χάραξαν γρήγορα τα ονόματά τους στο τσιμεντένιο πεζοδρόμιο της ιστορίας του Hardcore punk με το αδυσώπητο, ασυγχώρητο Victim in Pain (LP), έναν μουσικό αγώνα διάρκειας 11 λεπτών, πριν εξελιχθούν για να ενσωματώσουν στοιχεία thrash metal στη μουσική τους.
Αυτό το άλμπουμ βοήθησε να καθιερωθούν οι AGNOSTIC FRONT ως ένα από τα πιο ακραία συγκροτήματα στο πανκ και βοήθησε στη δημιουργία του όρου «Hardcore»! Έβαλε έτσι, όλο το σκληροπυρηνικό μουσικό κομμάτι της Νέας Υόρκης στον χάρτη ανά συσχέτιση.

Η δύναμή τους μέσω του πόνου ήταν μια «ασθένεια» που ακόμα δεν έχει θεραπεία! Οι AGNOSTIC FRONT επέζησαν και ξεπέρασαν χρονικά κατά πολύ, τους θρυλικούς πλέον σύγχρονούς τους όπως οι Minor Threat, SSDecontrol, Dead Kennedys, Black Flag – και θα μπορούσαν εύκολα να ζήσουν με τις δάφνες τους. Αλλά ο αγώνας δεν έχει τελειώσει…

Οι AGNOSTIC FRONT ως συγκρότημα εξακολουθούν να λειτουργούν σαν μουσικό ξυράφι.

Από την αρχή, κυκλοφόρησαν έναν μεγάλο αριθμό γρήγορων και βίαιων punk μελωδιών που αποτελούνταν από διακριτικά και επιθετικά τύμπανα, μπάσο και ένα ασταμάτητα μπαράζ χαοτικών φωνών.

Οι ανεξέλεγκτες κιθάρες των AGNOSTIC FRONT γεμίζουν κάθε λεπτό σαν μια ορμητική καταιγίδα από άκρα που φουσκώνουν και τρανζίστορ που αποτεφρώνουν. Η πιο βαριά ισορροπία μεταξύ της ενέργειας και της πειθαρχίας των προηγούμενων πανκ καταβολών τους, χτυπά ένα τεντωμένο και ζωηρό ροκ μπαράζ που αιωρείται σε στενό σχηματισμό.

Όμως, ενώ υπάρχουν σαφή υπολείμματα του παρελθόντος που τους επηρεάζουν, καταφέρνουν να συνεχίσουν και να εκθέσουν τις συγκρούσεις που έπρεπε να υποστούν με μια επιτακτικά υποβλητική προσέγγιση, συνδέοντάς την με τις απόψεις τους για τον κόσμο του σήμερα.

Ανεξάρτητα από την ιστορία τους, η απόδειξη είναι απλή: οι ύμνοι των AGNOSTIC FRONT είναι σκληροί, καλοφτιαγμένοι και η αξιοσημείωτη μουσική τους συνεχίζει να διευρύνεται με κάθε κυκλοφορία. “Υποστηρίζουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ! Περιφρονούμε την ηθελημένη άγνοια και το μίσος μέσα στη σκηνή μας. Οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους θα έπρεπε να είμαστε σε πόλεμο είναι αυτοί που μας καταπιέζουν, όχι ο ένας με τον άλλον. Ενωθείτε! Πολεμήστε το σύστημα! Όχι τον εαυτό μας! Πιστέψτε – Hardcore!”

Οι AGNOSTIC FRONT συνεχίζουν να αποτελούν ζωντανή ενσάρκωση ότι το “hardcore for life” δεν είναι ένα κενό σύνθημα ή ένα μουσικό αδιέξοδο. Είναι ένας τρόπος ζωής!v

Time

(Tuesday) 20:00

Location

An Club

Αθήνα

Organizer

An Productions

X