29 C
Athens
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2026
spot_img

Blast From The Past: Faith No More – Album Of The Year

Faith_no_More_-_Album_Of_The_Year

Το “Album Of The Year”  των Faith No More, κυκλοφόρησε στις 3 Ιουνίου του 1997. Ήταν το έκτο album του συγκροτήματος και πέρασε στην ιστορία ως το τελευταίο των Faith No More. Χρειάστηκε το “Sol Invictus” του 2015, για την αποκαθήλωση της ιδιότητας αυτής. Τον Απρίλιο του 1998, το συγκρότημα ανακοίνωσε επίσημα τη διάλυση του. Ευτυχώς εκείνη η αποχή, αν και πολυετής, αποδείχτηκε προσωρινή.

Ο ειρωνικός του τίτλος δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Μπορεί να μην ήταν η κορυφή των κυκλοφοριών εκείνης της χρονιάς. Σίγουρα όμως, αποτέλεσε μία από τις δέκα πιο αξιόλογες rock κυκλοφορίες του 1997. Και πώς άλλωστε να μην αποτέλεσε κάτι τέτοιο, αφού το δημιούργησαν οι Faith No More; Περιέχει δώδεκα τραγούδια που αποδεικνύουν τις τεράστιες μουσικές ικανότητες του group. To “Stripsearch” εναλλάσει την ατμόσφαιρα με το μεταλλικό βάρος, όπως και τα “Ashes To Ashes” και “Paths Of Glory”. Το “Νaked In Front Of The Computer” διαθέτει μπόλικο χιούμορ, όπως και τα “Mouth To Mouth” και “She Loves Me Not”. Όσο για τα “Collision” και “Pristina”, το πρώτο ξεκινάει το album με μια γροθιά και το δεύτερο κλείνει το album με συγκίνηση, αναφερόμενο στα δύσκολα χρόνια που βίωναν τα Βαλκάνια στα 90s.

Στην ολότητά του, το “Album Of The Year” αποτελεί άλλο ένα διαμάντι στην πολυετή πορεία των αγαπημένων μας καλιφορνέζων.

Διαβάστε επίσης: Faith No More – The Real Thing

Επιμέλεια: Φαίδωνας Κυτρίδης

Related Articles

Τελευταία Νέα

X