Ακούστε το καινούριο άλμπουμ των Sepultura

Το νέο άλμπουμ των Sepultura, ‘Quadra‘, κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Σηματοδοτεί 35 χρόνια δισκογραφικής πορείας για το βραζιλιάνικο group. Ναι, έχουν περάσει τρισήμιση δεκαετίες από την έκδοση του ακατέργαστου ‘Bestial Devastation‘…

To ‘Quadra‘ είναι το 15ο άλμπουμ των Sepultura. Οι κριτικές που έχει λάβει είναι ήδη θετικότατες. Θεωρείται ως μία από τις πιο μεστές δουλειές του συγκροτήματος, με τον Derrick Green στη θέση του τραγουδιστή.

Παράξενο, αλλά η κουβέντα σχετικά με την καταλληλότητα του Derrick Green ως frontman των Sepultura κρατάει μέχρι σήμερα. Λίγο η νοσταλγία και λίγο η άγονη εμμονή με το παρελθόν, ο Green εξακολουθεί να βρίσκεται στο εδώλιο. Αυτό είναι κρίμα για έναν τόσο ταλαντούχο τραγουδιστή, που εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια δείχνει την αξία του σε ένα από τα σημαντικότερα metal σχήματα. Μπορεί τα ‘Arise‘, ‘Chaos A.D.‘ και ‘Roots‘ να αποτελούν τα ανυπέρβλητα άλμπουμ των Sepultura, ωστόσο το ‘Quadra‘ στέκεται πολύ κοντά τους. Με διάρκεια που ξεπερνάει για λίγο τα πενήντα λεπτά, η νέα δουλειά των Sepultura είναι ένα concept άλμπουμ, αφιερωμένο στον αριθμό… 4.

Οι 4 πτυχές του ‘Quadra‘ είναι η αριθμητική, η γεωμετρία, η μουσική και η αστρονομία. Ο κιθαρίστας Andreas Kisser ισχυρίζεται πως η ζωή του καθένα επηρεάζεται έντονα από τις πτυχές αυτές. Το άλμπουμ, λοιπόν, χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Το πρώτο αποτελείται από γνήσια thrash τραγούδια. Το δεύτερο από τραγούδια όπου πλήθος κρουστών πρωταγωνιστούν. Το τρίτο από πιο progressive συνθέσεις. Το τέταρτο από τραγούδια, στα οποία το γκάζι έχει δώσει άπλετο χώρο στη μελωδία.

Ανεβάστε, λοιπόν, την ένταση και απολαύσετε τη νέα δουλειά του νοτιοαμερικανικού group.

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X