Οι κυκλοφορίες της εβδομάδας: Miles Davis, Iggy Pop, Royal Trux, Sleeping With Sirens, Sonata Arctica, Black Star Riders, The Messthetics, Scoville Unit, Cognizance, Vitriol

miles_rubberband

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο Miles Davis άλλαξε δισκογραφική εταιρία, μετά από τριάντα ολόκληρα χρόνια. Το άλμπουμ του 1985, που ετοίμαζε ο καλλιτέχνης κατά τη νέα του συνεργασία, δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Έφτασε το 1986 για να εκδώσει ο Davis την πρώτη του δουλειά στην καινούρια του “στέγη”. Ένα τραγούδι του “χαμένου” εκείνου άλμπουμ έκανε πέρσι την εμφάνισή του (και μάλιστα σε αρκετές εκδοχές) στο ΕΡ ‘Rubberband’. Το ομότιτλο τραγούδι, που περιέχεται στο ΕΡ, είναι μόνο ένα μικρό μέρος του συνόλου της δουλειάς που έκανε τότε ο Miles. Τα υπόλοιπα δέκα κυκλοφορούν σήμερα, μαζί με το ήδη γνωστό, στο άλμπουμ που καλείται επίσης ‘Rubberband’.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του προηγούμενου άλμπουμ, ‘Post Pop Depression’, o Iggy Pop προχώρησε σήμερα στην έκδοση του πολύ διαφορετικού άλμπουμ ‘Free’.

Πέντε από τα τραγούδια του φετινού άλμπουμ ‘White Stuff’ των Royal Trux μπήκαν στο στόχαστρο του Ariel Pink. Έτσι, προέκυψε το ΕΡ… ‘Pink Stuff’.

Η συμπλήρωση μιας δεκαετίας δισκογραφικής παρουσίας δεν είναι κάτι που όλοι καταφέρνουν. Οι Sleeping With Sirens το κατάφεραν, με την έκδοση του άλμπουμ ‘How It Feels To Be Lost’.

Ακριβώς δέκα χρόνια μετά το ξεκίνημα της δισκογραφίας τους, οι Sonata Arctica κυκλοφορούν το δέκατο άλμπουμ τους, με τίτλο ‘Talviyö’. Οι θετικές κριτικές που έχει ήδη λάβει θέτουν ακόμα ψηλότερα τον, έτσι κι αλλιώς, υψηλό πήχη των Φινλανδών.

Στην έκδοση άλμπουμ ανά δύο χρόνια μάς έχουν συνηθίσει οι Black Star Riders. Πιστοί στο δισκογραφικό τους ραντεβού, οι Αμερικανοί κυκλοφόρησαν σήμερα το τέταρτο άλμπουμ τους, με τίτλο ‘Another State Of Grace.

Το περσινό jazz punk ομώνυμο ντεμπούτο των The Messthetics εντυπωσίασε. Το τωρινό ‘Anthropocosmic Nest’ εντυπωσιάζει και πάλι. Άκρως λογικό.

Εύπεπτους, αλλά όμορφους rock ήχους περιέχει το ντεμπούτο και ομώνυμο άλμπουμ των Scoville Unit, που κυκλοφορεί σήμερα.

Αν και οι Cognizance υπάρχουν από της αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, έπρεπε να φτάσουμε στα τέλη της για να πάρουμε στα χέρια μας το ντεμπούτο άλμπουμ του αγγλικού συγκροτήματος. Οι τεχνικοί death metal ήχοι του απαρτίζουν το άλμπουμ που ονομάζεται ‘Malignant Dominion’.

Ύστερα από το προπέρσινο ΕP τους και το περσινό τους single, οι Vitriol επιτέλους κυκλοφόρησαν το πρώτο full-length άλμπουμ τους, με τίτλο ‘To Bathe From The Throat Of Cowardice’. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά τεχνικό death metal δείγμα.

Επίσης κυκλοφορούν:

Bat For Lashes: Lost Girls

Disillusion: The Liberation

Eclipser: Pathos

Secret Shame: Dark Synthetics

Those Pretty Wrongs: Zed For Zulu

The Brutalists: We Are Not Here To Help

Etherial Riffian: Legends

Pinewalker: Migration

Sleeping Ancient: There Is No Truth But Death

Rheostatics: Here Come The Wolves

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X