Οι κυκλοφορίες της εβδομάδας: Jon Spencer, J Mascis, Muse, All That Remains, Evoken, Architects, Greenleaf, Old Wounds, The Men

spencer_sings_the_hits

Όχι, δεν πρόκειται για συλλογή! Πρόκειται για το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Jon Spencer. Χωρίς τη συνδρομή των Pussy Galore ή των Blues Explosion, o Spencer προσφέρει την αποκλειστικά δική του μουσική κατάθεση, με το χιουμοριστικό τίτλο ‘Spencer Sings The Hits’. Κι ενώ τελευταία η ενέργεια και η έμπνευση του καλλιτέχνη είχε κάνει μια σχετική κοιλιά, το καινούριο αυτό άλμπουμ κινείται σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Μάλλον ο Jon Spencer ξαναβρήκε τον παλιό καλό εαυτό του.

Δύσκολο να πει κανείς πότε ο J Mascis κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ. Όπως και να ‘χει, ο Αμερικανός κιθαρίστας έχει πλέον άλλη μια δουλειά στο ενεργητικό του, με τίτλο ‘Elastic Days’.

Ήταν τέλη των 90s όταν οι Muse κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους. Είναι τέλη των 10s τώρα που το αγγλικό συγκρότημα κυκλοφορεί το όγδοο άλμπουμ του. Έχοντας συμπληρώσει μια εικοσαετία δισκογραφίας (λαμβάνοντας υπόψη και το ομώνυμο ντεμπούτο ΕΡ), οι Muse δε φαίνεται να πτοούνται από το πέρασμα του χρόνου. Το άλμπουμ ‘Simulation Theory’ θα ενθουσιάσει τους πιστούς.

Εννιά είναι πλέον τα άλμπουμ των All That Remains. Η νέα δουλειά του συγκροτήματος ονομάζεται ‘Victim Of The New Disease’ και έρχεται ενάμιση χρόνο μετά το προηγούμενο, ‘Madness’.

Ήταν αρχές της δεκαετίας όταν οι Evoken κυκλοφόρησαν το προηγούμενο άλμπουμ τους. Φτάσαμε στα τέλη της δεκαετίας για να έρθουμε ευχάριστα αντιμέτωποι με την καινούρια κατάθεση του group, ‘Hypnagogia’. Έχοντας κλείσει μια εικοσαετία από τότε που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, οι Evoken συνεχίζουν, έστω και με μεγάλα διαστήματα ανάμεσα στις δουλειές τους.

O Josh Middleton (ο οποίος έχει συμμετάασχει και στο παρελθόν σε ηχογράφηση άλμπουμ των Architects) προσφέρει, εδώ και ένα χρόνο, μόνιμα τις υπηρεσίες του στο συγκρότημα και όχι μόνο σε περιοδείες. Η νέα δουλειά του group, ‘Holy Hell’, σπάει κόκαλα.

Οι Greenleaf είναι έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο. Η ανάμιξη stoner, doom, space rock και 70s metal βρίσκει έναν αξεπέραστο εκπρόσωπο στο άλμπουμ ‘Hear The Rivers’.

Αν και τα πράγματα έμοιαζαν αβέβαια για το συγκρότημα των Old Wounds, φαίνεται πως το group αρχίζει να πατάει πιο σταθερά στα πόδια του. Η επιστροφή του αρχικού τραγουδιστή, Kevin Iavaroni, στο line-up έφερε ως αποτέλεσμα το ενεργητικότατο άλμπουμ ‘Glow’.

Μια συλλογή με υλικό των The Men από το 2008 ως το 2011 κυκλοφόρησε η δισκογραφική εταιρία του group, γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια μουσικής πορείας των Αμερικανών. Εκείνα τα πρώτα χρόνια, ακόμα μπάσο έπαιζε ο Chris Hansell, ιδρυτικό μέλος της μπάντας. Η συλλογή φέρει τον τίτλο ‘Hated: 2008 – 2011’ και φανερώνει τον πιο πρώιμο ήχο των The Men.

Επίσης κυκλοφορούν:

The Beatles: White album [50th anniversary edition]

Fleet Foxes: First Collection: 2006 – 2009

Ævangelist: Matricide In The Temple Of Omega

Girls In Synthesis: Fan The Flames

The Revivalists: Take Good Care

The Reputations: Electric Power

The Glands: Double Coda

Holygram: Modern Cults

Owl Company: Iris

The Atrocity Exhibit: Extinction Solution

Κατηγορία
Κοινοποίηση

COMMENTS

X