Οι κυκλοφορίες της εβδομάδας: Brian Eno, Dimmu Borgir, Belly, Ihsahn, Vive la Void, Shinedown, Parkway Drive, Bong, Iceage, The Buttertones, Angelus Apatrida

eno_music_installations

Ένα τεράστιο box set, αποτελούμενο από 6 cd ή 9 βινύλια, κυκλοφορεί σήμερα ο Brian Eno. Περιέχει ανέκδοτες, σπάνιες, αλλά και καινούριες συνθέσεις του καλλιτέχνη, οι οποίες χρονολογούνται από τα μέσα των 80s μέχρι σήμερα. Ονομάζεται ‘Music For Installation’ και είναι εμπνευσμένο από τα ταξίδια του Eno ανά τον κόσμο.

Οι οπαδοί των Dimmu Borgir εξιλεώνονται. Με τη σημερινή κυκλοφορία του ‘Eonian’, η αναμονή διάρκειας οχτώ ετών λαμβάνει τέλος. Το δέκατο άλμπουμ του νορβηγικού συγκροτήματος είναι γεγονός.

Ο χορός των reunion δεν άφησε αδιάφορους τους Belly. Πριν από δύο χρόνια, το συγκρότημα επανήλθε και μετά τα δύο πρόσφατα ΕΡ, ήρθε σήμερα και το full-length ‘Dove’. Είναι το τρίτο, συνολικά, άλμπουμ του group και πρώτο από το 1995.

Η εμβληματική μορφή του Νορβηγού Ihsahn δρα ξανά. Το έβδομο άλμπουμ του Σκανδιναβού κυκλοφορεί σήμερα, υπό τον τίτλο ‘Àmr’.

To side project της Sanae Yamada των Moon Duo είναι οι Vive la Void. Σήμερα κυκλοφορούν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους.

Κλείνοντας 15 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, οι Shinedown κυκλοφορούν σήμερα τη νέα τους δουλειά, ‘Attention Attention’. Πρόκειται για το έκτο άλμπουμ του αμερικανικού group.

Μιάμιση δεκαετία έχει περάσει από την ίδρυση των Parkway Drive. Το συγκρότημα από την Αυστραλία συνεχίζει ακάθεκτο, κυκλοφορώντας σήμερα το άλμπουμ ‘Reverence’. Είναι το έκτο στη σειρά.

Οι αμέτρητες κυκλοφορίες των Bong από το 2007 (που ξεκίνησαν δισκογραφικά) μέχρι το 2015, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη σιωπή του group εδώ και τρία χρόνια. Κι όμως, το συγκρότημα από το Newcastle επανέρχεται σήμερα, με το άλμπουμ ‘Thought And Existence’. Η νέα αυτή δουλειά των ψυχεδελικών εκπροσώπων της doom σκηνής διαθέτει μόλις δύο τραγούδια, ιδιαίτερα μακροσκελή σε διάρκεια.

Ένα από τα πλέον αναμενόμενα σημερινά άλμπουμ είναι το τέταρτο των Iceage. Ονομάζεται ‘Beyondless’ και απέχει τρισήμιση χρόνια από την προηγούμενη δουλειά του συγκροτήματος.

Στα πέντε χρόνια δισκογραφικής δράσης τους, οι The Buttertones μάς έχουν προσφέρει τέσσερα άλμπουμ υπέροχης fuzz και rock ‘n’ roll αισθητικής, με το τελευταίο απ’ αυτά να κυκλοφορεί σήμερα. Είναι το ‘Midnight In A Moonless Dream’.

To ‘Cabaret de la Guillotine είναι η έκτη δισκογραφική προσπάθεια των Angelus Apatrida. Το ιδιαίτερα δεμένο συγκρότημα από την Ισπανία πατάει σταθερότατα στο χώρο της metal σκηνής.

Επίσης κυκλοφορούν:

Liz Phair: Girly Sound To Guyville [anniversary box set]

Eternal Summers: Every Day It Feels Like I’m Dying

Gnod: Chapel Perilous

Skating Polly: The Make It All Show

Middle Kids: Lost Friends

Ecstatic Vision: Under The Influence

Gaz Coombes: World’s Strongest Man

Shakey Graves: Can’t Wake Up

The Common Cold: Shut Up! Yo Liberals!

Κατηγορία
Κοινοποίηση

COMMENTS

X