Trendy Hooliguns: «Με την σάτιρα ξεπερνάμε πάνω από όλα τα δικά μας προβλήματα… Μπαίνουμε στη θέση του θύματος και εφαρμόζουμε την αρχή του αυτοσαρκασμού»

Οι Trendy Hooliguns σχηματίστηκαν στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ, βουτηγμένα στη σάτιρα και το πικρόχολο χιούμορ. Το SawBiz.gr κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Βασίλη Παρασκευά, θέτοντας του ερωτήσεις σχετικά με τη μουσική του group, αλλά και σχετικά με τα φαινόμενα των καιρών…

 

 

Μετράτε ήδη 10 χρόνια ως συγκρότημα. Όταν ξεκινήσατε, πόσο σοβαρά είχατε πάρει την υπόθεση “συγκρότημα”;

Όπως τώρα, όπως τότε, όπως πάντα..Κάνουμε μουσική είτε μαζί είτε χώρια για να περνάμε καλά και να εκφραζόμαστε με ευεργετικές συνέπειες για εμάς και θέλουμε να πιστεύουμε και τους γύρω μας..

Σε τι οφείλεται η εξαιρετική ποιότητα που χαρακτηρίζει τις παραγωγές σας;

Στην συνεχόμενη παραγωγή και βελτίωση μας… Ο χρόνος μας κάνει κάνει σοφότερους και ποιοτικότερους προς το χειρότερο!

Υπάρχει κάποια δισκογραφική δουλειά που ξεχωρίζει στο πίσω μέρος του μυαλού σας ή εκτιμάτε εξίσου τα άλμπουμ σας;

Από δισκογραφικής άποψης η Χολέτρα που κυκλοφορήσαμε το 2010 από την Legend λίγο πριν μας αφήσει χρόνους και από κομμάτια πάντα θα ξεχωρίζουμε το ‘’οι μπάτσοι είναι καλά παιδιά’’, την διασκευή του “Σπάσε’’ αλλά και αυτά με τους Σπύρο Γραμμένο (Παίζει Πρόβλημα) και αυτό με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο (Το πάρτι)..Όλα μπορείτε να τα βρείτε οπτικοποιημένα στο επίσημο Youtube κανάλι μας, καθώς είμαστε όπως και η μισή Ελλάδα καναλάρχες!

Τι μουσικές ακούγατε σε πιο μικρές ηλικίες και πόσο καθόρισαν το στυλ μουσικής που παίζετε;

 

Μουσική για ταξιδιώτες, μουσική για ερωτευμένους, για αποτυχημένους και νευρικά κλονισμένους!

Θα θεωρούσατε τους Trendy Hooliguns περισσότερο punk ή περισσότερο metal συγκρότημα;

 

Παίζουμε το είδος μουσικής που πιστεύετε ότι παίζουμε..Άλλες φορές punk άλλες metal άλλες φολκ άλλες φλοκ και άλλες ότι μας βγαίνει!

trendy hooliguns - hooligunΠολλοί πιστεύουν ότι πίσω από τη σάτιρα κρύβεται βαθιά απογοήτευση, πηγάζουσα από τα θέματα που σατιρίζονται. Ισχύει αυτό στην περίπτωσή σας;

Με την σάτιρα ξεπερνάμε πάνω από όλα τα δικά μας προβλήματα… Μπαίνουμε στη θέση του θύματος και εφαρμόζουμε την αρχή του αυτοσαρκασμού και κοροϊδεύοντας τα μούτρα μας επιβεβαιώνουμε το γνωστό γνωμικό, του όποιος κοροϊδεύει κοροϊδεύει πρωτίστως τα δικά του προσωπεία!

Συμφωνείτε με την άποψη ότι η έντεχνη μουσική είναι συγκαλυμμένο σκυλάδικο;

 

Το έντεχνο είναι καθεστώς στην Ελλάδα όπως και τα σκυλάδικα, χώρος για άλλα πράγματα δεν υφίσταται… Ο Έλληνας επειδή όλη την ώρα είναι στο χαβαλέ επιλέγει στην διασκέδαση του να κλαίει σαν μοιρολογίστρα για να διατηρεί την ισορροπία είτε με όπα είτε με γόπα και Πλιάτσικα!

Αν σας ζητούσε κάποιος να εντοπίσετε το σοβαρότερο μειονέκτημα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, τι θα απαντούσατε;

 

Η έλλειψη αυτογνωσίας, η αλαζονεία των ηλιθίων και η αμορφωσιά των πολλών!

Αν σας ζητούσε κάποιος να εντοπίσετε το σοβαρότερο προτέρημα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, τι θα απαντούσατε;

 

Είμαστε σαν τα μικρόβια, πάντα βρίσκουμε την λύση όπως όλη η ανθρωπότητα. Τίποτα το ιδιαίτερο τίποτα το ξεχωριστό… Όλοι οι άνθρωποι όλα τα έθνη είναι πλέον ένα… Δυστυχώς ή ευτυχώς η παγκοσμιοποίηση νίκησε… Το μόνο που μας μένει ως άνθρωποι είναι απλά να προσπαθούμε να είμαστε καλοί άνθρωποι..

Πώς θα σχολιάζατε τις πολιτικές εξελίξεις του τρέχοντος έτους;

Αχταρμά, συνηθισμένο εμπλουτισμένο με απόγνωση, έλλειψη αισιοδοξίας και με περίσσιες φρούδων ελπίδων και κουφιοκέφαλων πρωταγωνιστών… Μια από τα γίδια!

Τι πιστεύετε πως θα μπορούσε να φέρει αλλαγές προς το καλύτερο στα δρώμενα της χώρας μας;

Εμείς οι ίδιοι, ένας ένας ξεχωριστά… Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι να διατηρείς την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου σε ένα τόσο νοσηρό περιβάλλον!

Πείτε μας μια εν ζωή προσωπικότητα που θαυμάζετε, ανεξαρτήτως τομέα.

Τζίμης Πανούση από Ελληνική Μουσική,

Τill Lidemann από Διεθνές Μουσικό Στερέωμα

Terry Jones (μέλος των Monty Python) για το έργο του ‘’ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ’’ το οποίο αποδεικνύει την σύνδεση της επιστήμης με της τέχνης και σπάει το καθεστώς της απόλυτης εξειδίκευσης και απόλυτης αποχαύνωσης!

Ποια είναι τα μουσικά σχέδιά σας για το μέλλον;

Ασχολούμαστε αυτό  το καιρό με τα προσωπικά μας projects από τα οποία θα ενημερώνεστε από τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά  σύντομα θα έχετε νέα μας από το facebook μας στο κανάλι μας στο Youtube και στο site μας σχετικά με τους Trendy! Να είστε καλά!

Επιμέλεια συνέντευξης: Φαίδων Κυτρίδης

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X