Star Wars: “May The Riff Be With You”

Star Wars μέρα σε λίγο. Μπορεί βέβαια ο υπόλοιπος κόσμος να το έχει δει από δυο φορές αλλά εμείς μαζί με την Κίνα ως κομμουνιστάς θα το δούμε αργότερα. Και ως nerds του Star Wars και της μουσικής, είπαμε να τα συνδυάσουμε να δούμε τι θα βγει. Ναι ο John Williams έχει φτάσει σχεδόν σε όλες τις γωνιές της μουσικής, άθελά του. Χώρια ο Lucas. Εδώ έχει επηρεάσει εμένα. Δυο τρεις φορές τον χρόνο βλέπω στον ύπνο μου ότι κάνω σβούρες φωτόσπαθα και ότι ανατινάζω γιγάντια διαστημόπλοια. Δεν ξέρω τι βλέπουν οι μουσικοί στον ύπνο τους αλλά ιδού δέκα συγκροτήματα με την Δύναμη μαζί τους.

Sodom – Jabba the Hutt

Αν και ο διαστημικός μαφιόζος γυμνοσάλιαγκας παραπέμπει πιο πολύ σε βαρύ κι ασήκωτο (λόγω κιλών) doom metal, οι Sodom προτίμησαν να του δώσουν μια άλλη υπόσταση. Ο Jabba the Hutt σε mosh-pit και γλίτσα παντού.

Clutch – What would a Wookie do?

Ο Neil Fallon αποδεικνύει ότι ο τριχωτός Chewbacca υπήρξε μεγάλη επιρροή για το μούσι του.

Pain of Salvation – 12:5 – Reconciliation

Η εποχή που οι Pain of Salvation ήταν μια από τις μεγαλύτερες μπάντες στο progressive. Το Reconciliation, ένα εκπληκτικό κομμάτι από το “The Perfect Element” είχε παίξει αμέτρητες φορές στο στερεοφωνικό μου. Στο ακουστικό 12:5 αποφάσισαν να ρίξουν στο 2:30 το Imperial March, έτσι γιατί γούσταραν τον Darth Vader. Με συγκίνησε πιο πολύ κι από το Idioglossia.

Hoth

Παγωμένος πλανήτης, σαν το Νευροκόπι τον Φλεβάρη. Λίγα ζωντανά έχει, τα Wampa και τα Tauntaun. Τα πρώτα φέρνουν σε Yeti με κέρατα και τα δεύτερα σε μίξη αλόγου και ράπτορα και ιππεύονται. Επίσης είναι και death metal συγκρότημα. Χα! Δεν το περιμένατε, ε; Μάλλον από τα Wampa θα πήραν που είναι μοχθηρά και μοβόρικα.

Bossk

Σαυρόμορφος από τον πλανήτη Trandosha και διακεκριμένος κυνηγός επικηρυγμένων, μαζί με τον Boba Fett. Ακόμα δεν έχω κάνει την απαραίτητη σύνδεση μεταξύ αυτού του πλάσματος και του συνονόματου post, sludge συγκροτήματος από την Μ. Βρετανία. Αξίζει όμως να τους ακούσετε και να δώσετε βάση στην μουσική τους, ειδικά αν είστε οπαδός του ήχου.

Long Distance Calling – Figrin D’an Boogie

Σας λέει κάτι η σκηνή στην οποία ο Obi Wan με τον Luke μπαίνουν στην καντίνα του Mos Eisley; Θα θυμάστε την μπάντα που ρίχνει τα swing της. Αυτοί οι τύποι με τα τεράστια σαν μπαλόνια κεφάλια είναι οι 7 nodes και frontman τους ο Figrin D’an. Και οι LDC είπαν να τους αφιερώσουν ένα κομμάτι.

Liquid Tension Experiment – Chewbacca

Chewbacca, groovy progressive, shredding και παπάδες γενικώς. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Badass που λέει και η γιαγιά μου.

Army of Kashyyyk

Ο Kashyyyk είναι ο πατρικός πλανήτης του Chewbacca, κάτι που ενέπνευσε παλαβούς τύπους να ονομάσουν έτσι το hardcore σχήμα τους και να ξεχυθούν σε καταγώγια. Υπάρχει πρόβλημα όμως, καθώς δεν είναι τριχωτοί. Οξύμωρο.

Noothgrush – Imperial March/Alderaan

Βαριά κι ασήκωτη doom διασκευή στο Imperial March; Ούμπαλα (ω! πιπέρι!).

Anchorhead

Death metal το οποίο έχουν μετονομάσει σε Darth metal. Θεματολογία από το σύμπαν του Lucas με μπόλικο shredding και γκαρίδες. Το συγκρότημα εμφανίζεται αποκλειστικά με κράνη stromtrooper, scout trooper, Boba Fett κτλ. Nerd διασταύρωση Sheldon από Big Bang Theory και Cannibal Corpse. Τελευταίο level nerd-οσύνης. Τα σέβη μου.

Επιμέλεια: Βασίλης Μπακογιάννης

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X