Scar Of The Sun, Serenity Broken @ An Club, Αθήνα 01/04/2017

Scar_Of_The_Sun_1-4-17

Η πρώτη ημέρα (ή μάλλον νύχτα) του φετινού Απρίλιου, μας βρήκε στο θρυλικό υπόγειο της Σολωμού. Εκεί, μας περίμεναν οι Scar Of The Sun μαζί με τους Serenity Broken, για μια βραδιά millennial (με την καλή έννοια), μοντέρνου σκληρού ήχου. Οι μεν Scar Of The Sun, είχαν μόλις επιστρέψει από μια πετυχημένη Ευρωπαϊκή περιοδεία μαζί με τους Firewind, ενώ οι Serenity Broken από την άλλη, ετοιμάζονται για να κυκλοφορήσουν σε πολύ λίγο καιρό, το νέο τους, δεύτερο άλμπουμ τους.

SB_1-4-17Αν και το πρόγραμμα προέβλεπε και την εμφάνιση των EIEN, ανάμεσα στα άλλα δύο συγκροτήματα, ένας ξαφνικός λόγος υγείας του ντράμερ τους, δεν τους άφησε να την πραγματοποιήσουν. Επίσης, όπως είχα πληροφορηθεί, τα επεισόδια πέριξ των Εξαρχείων, είχαν εμποδίσει αρκετό κόσμο, να παραβρεθεί στην συναυλία εκείνη. Έμενε να δούμε το κατά πόσο αυτή η σειρά των άτυχων συγκυριών (για να δανειστούμε από τον τίτλο του πρώτου άλμπουμ των Scar Of The Sun), θα επηρέαζε ή όχι, την αποψινή βραδιά.

Λίγο πριν από τις 10, ανέβηκαν στη σκηνή οι Serenity Broken, για το σύντομο, αλλά ουσιώδες, set τους. Για όσους δεν τους έχουν γνωρίσει, πρόκειται για ένα heavy rock σχήμα μοντέρνου ήχου (post grunge πιο προσεγμένα), στα χνάρια των Godsmack, Stone Sour κ.α. Όπως ήταν φυσικό το set τους, βασίστηκε πάνω στο ντεμπούτο που είχαν κυκλοφορήσει πίσω στο 2012, με τίτλο ‘Commercial Suicide’, με τα ‘Shadows’ και ‘Alone?’ να κλέβουν τις περισσότερες εντυπώσεις. Η εμφάνιση τους, ήταν ένα καλό ζέσταμα, για το τι θα επακολουθήσει, σε λίγο καιρό, όταν και θα κυκλοφορήσει, η νέα τους δισκογραφική δουλειά.

Serenity Broken setlist:

1. Savior

2. Boom!

3. Slip Up

4. Blob

5. Shadows

6. Alone?

Χωρίς μεγάλη καθυστέρηση και αφού έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες στη σκηνή, ήρθε και η ώρα για τους Scar Of The Sun, για να μας παρουσιάσουν ζωντανά όπως μας είχαν υποσχεθεί, το δεύτερο τους άλμπουμ, με τίτλο ‘In Flood’. Προσωπικά είχα να τους δω επί σκηνής, από το 2011, όταν και είχαν εμφανιστεί  ως support για τους Paradise Lost, στο Fuzz Club. Σε εκείνη την μικρή περιοδεία, οι Βρετανοί είχαν έρθει για να παίξουν ζωντανά, ολόκληρο το ‘Draconian Times’. Ως σύνολο, έδειξαν συγκριτικά με τότε, μεγάλη βελτίωση και εξέλιξη, τόσο σε απόδοση, όσο και σε σκηνική παρουσία, κάτι που προκύπτει ως φυσικό επακόλουθο, για κάποιον που δουλεύει με σωστή συνοχή και επαγγελματισμό. Το σετ ήταν βασισμένο στο ‘In Flood’, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι σημαντικότερες στιγμές του ντεμπούτου τους ‘A Series Of Unfortunate Concurrencies ‘.

Λίγο πριν το τέλος της εμφάνισης τους, ανέβηκε και ο επίσημος καλεσμένος τους, ο Μάριος Ηλιόπουλος των Nightrage και έπαιξε μαζί τους, ένα νέο τραγούδι με τίτλο ‘Inertia’, από το επερχόμενο άλμπουμ τους, που όπως αποκάλυψε ο Terry, αυτό τον καιρό ηχογραφείται. Αμέσως μετά, έπαιξαν μαζί του το ‘Elusive Emotion’ από τον πρώτο δίσκο των Nightrage. Το συγκρότημα έκλεισε τη βραδιά με το ‘Gravity’, τραγούδι μέσα από το ντεμπούτο τους.

Εν κατακλείδι, ήταν μια πάρα πολύ καλή βραδιά, που απέδειξε για άλλη μια φορά, πως η ελληνική σκηνή του μοντέρνου σκληρού ήχου, είναι ουσιαστικά υπαρκτή. Κρίμα που τα επεισόδια στη γύρω περιοχή, δεν άφησαν περισσότερο κόσμο να έρθει στο χώρο της συναυλίας, αλλά όλοι ευελπιστούν, πως  μια ανάλογη βραδιά, μπορεί να επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον.

Scar Of The Sun setlist:

1. Among Waters And Giants

2. An Ill-Fated Wonder

3. Disciple Of The Sun

4. Versus The World

5. Enemies Of Reason

6. Swansong Of Senses

7. The Truth About The Lies

8. Sand

9. 8th Ocean Dried

10. Ode To A Failure

11. The Raid

12. Inertia (καινούριο κομμάτι)

13. Elusive Emotion (Nightrage)

14. Gravity

Ανταπόκριση: Πέτρος Μελίδης

Φωτογραφίες: Νίκος Αργυρόπουλος

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X