Οι Sacral Rage, The Mound, Dark Nightmare και Serpent Lord θα ανοίξουν τις συναυλίες των Grand Magus

Grand_Magus_promo_photo_2

Είναι γνωστό εδώ και καιρό προς επίκειται η επιστροφή στην Ελλάδα των Σουηδών heavy metal θρύλων Grand Magus. Έχοντας μόλις πέρυσι κυκλοφορήσει το τελευταίο τους δισκογραφικό πόνημα, υπό τον τίτλο Sword Songs” και διανύοντας την ίσως καλύτερη φάση της μέχρι στιγμής πορείας τους, οι Grand Magus θα βρεθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δύο shows, για να μας προσφέρουν τις παντοδύναμες γκρούβες, τα χτισμένα-από-riffs κιθαριστικά walls of sound και την πάντα χαρακτηριστικότατη, επικών διαστάσεων φωνή του mainman του σχήματος JB.

GM_support_acts_announcement_photo

Στη συναυλία της Αθήνας στις 30 Σεπτεμβρίου στο Fuzz Live Music Club θα συμμετάσχουν οι Αθηναίοι hi-tech metallers Sacral Rage, που –δίχως άλλο- αποτελούν μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες ανερχόμενες μπάντες της ημεδαπής στον heavy χώρο, με τη κυκλοφορία του ντεμπούτο full length album τους Illusions in Infinite Void” το 2015, μέσω του θρυλικού Ιταλικού label της Cruz Del Sur, να έχει τύχει ενθουσιωδών κριτικών και ανταποκρίσεων από το κοινό του ήχου και τους ίδιους να αποτελούν μια ακούραστη συναυλιακή δύναμη, δίνοντας εκρηκτικά και αποσβολωτικά shows εντός και εκτός Ελλάδος, στο πλευρό σπουδαίων ονομάτων του χώρου.

Το ίδιο show θα ανοίξει το doom rock κουιντέτο των The Mound από την Αθήνα, που έχει προκαλέσει αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά του με τη κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτο EP του. Πραγματοποιώντας ένα διάλειμα από το στούντιο, στο οποίο και βρίσκονται για την ηχογράφηση του ντεμπούτο full length album τους, οι The Mound θα παρουσιάσουν αρκετό νέο υλικό που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί ζωντανά στο παρελθόν.

Στη συναυλία της Θεσσαλονίκης στις 1 Οκτωβρίου στο Eightball Live Stage, θα συμμετάσχουν οι heavy metallers Dark Nightmare, από τα Γρεβενά, που από την ίδρυσή τους το 1999 και μετά, διαγράφουν τη δική τους συνεπή πορεία στα εγχώρια χεβιμεταλλικά δρώμενα, αριθμώντας 3 full length albums και 9 συνολικά κυκλοφορίες, από τις οποίες πιο πρόσφατη αποτελεί το “Tortured Souls” album του 2016, που κυκλοφόρησε μέσω της Eat Metal Records.

Την ίδια συναυλία θα ανοίξουν οι ανερχόμενοι heavy metallers Serpent Lord από τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθούν όλες οι πληροφορίες για τις δύο συναυλίες:

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 – Fuzz Live Music Club / Αθήνα

Opening acts: Sacral Rage (GR) + The Mound (GR)

Πόρτες: 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• 20€ (περιορισμένη προπώληση)

• 22€ (προπώληση)

• 25€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)

• No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα, τηλ.: 210 3830981, www.noremorse.gr)

Eat Metal (Σπυρίδωνος Τρικούπη 45, Εξάρχεια, Αθήνα, τηλ.: 213 0378553, www.eatmetalrecords.com)

• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)

Bowel of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα, 210 3846783, www.bowelofnoise.com)

• Τηλεφωνικά στο 11876

• Reload Stores

• Media Markt

Seven Spots

• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης

• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/periodeia/grand-magus-live-greece

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 – Eightball Club / Θεσσαλονίκη

Opening acts: Dark Nightmare (GR) + Serpent Lord (GR)

Πόρτες: 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• 18€ (περιορισμένη προπώληση)

• 20€ (προπώληση)

• 23€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Musicland Records / Ticket House (Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)

• Τηλεφωνικά στο 11876

• Reload Stores

• Media Markt

• Seven Spots

• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης

• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/periodeia/grand-magus-live-greece

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ξεκινώντας την προέλασή τους στα πεδία της μάχης, το 1996 υπό το όνομα Smack, δεν άργησαν να γίνουν η μπάντα που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στα ιστορικά βιβλία του heavy metal, χάρη σε μία συνεπή και ποιοτική πορεία που ήδη αριθμεί πάνω από 20 χρόνια: Φυσικά μιλάμε για τους Grand Magus!

Κάποια από τα καλύτερα heavy metal riffs που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια όπως και ένα ολόκληρο πυροβολικό χεβιμεταλλικών υμνικών επών, είναι λίγα από τα πράγματα που θα βρει όποιος ψάξει την ιστορία της μπάντας. Δύο demos και ένα split EP με τους συντοπίτες τους Spiritual Beggars (στους οποίος μάλιστα ο mainman του σχήματος JB διετέλεσε τραγουδιστής για ένα σεβαστό διάστημα) αργότερα, ήρθε η ώρα για το ιστορικό ομώνυμο ντεμπούτο, που μέχρι σήμερα αποτελεί ένα cult μνημείο για τους doom και heavy metal fans παγκοσμίως.

Τα “Monument” (2003) και “Wolf’s Return” (2005) που ακολούθησαν, εύκολα ώθησαν τη μπάντα να σκαρφαλώσει μερικά σκαλιά ψηλότερα στη κλίμακα της μουσικής και γενικότερης καλλιτεχνικής εξέλιξής της, προσθέτοντας όλο και περισσότερες heavy metal επιρροές στο όλο και πιο συμπαγές υλικό, χωρίς όμως η μπάντα να αποκυρήξει ποτέ τις groovy-rocking ρίζες της.

Τα εκτενή Ευρωπαϊκά tours που έλαβαν χώρα την ίδια περίοδο, στο πλευρό των grandmasters του ήχου Electric Wizard και Cathedral, ανέδειξαν με ευκολία τους Grand Magus ως μία από τις ισχυρότερες και πιο παντοδύναμες συναυλιακές μονάδες, γεγονός που μέρα με τη μέρα επιβεβαιωνόταν χάρη στις καθηλωτικές ζωντανές τους εμφανίσεις.

Το “Iron Will” του 2008 έλαβε την πρώτη θέση στο Soundcheck του Metal Hammer Γερμανίας, αποσπώντας ενθουσιώδεις αντιδράσεις από τον παγκόσμιο rock και metal τύπο και φυσικά από τους fans του σχήματος, με τον όλο και αυξανόμενο πυρήνα τους. Ήταν πλέον γεγονός: Οι Grand Magus είχαν για τα καλά στρογγυλοκαθίσει σε έναν θρόνο, λαξευμένο από epic doom και heavy metal φέροντας ταυτόχρονα μία πρωτοφανή από τους ίδιους προσήλωση προς το ακραίο.

Το “Hammer of the North” που κυκλοφόρησε το 2010 αποτέλεσε τη πρώτη επίθεση της μπάντας στα Γερμανικά album charts, οδηγώντας τους σε μία ιστορική συμμετοχή ως support act στην περιοδεία των Motorhead και Doro. Το 2012 οι Grand Magus ξεπέρασαν και πάλι τον εαυτό τους:Το πρώτο τους album υπό την αιγίδα της Nuclear Blast, αποτέλεσε και την επίσημη πρώτη του νέου ντράμερ Ludwig Witt. Το “The Hunt” κατέστησε πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως η προοπτική της μπάντας για εξέλιξη και πρόοδο ήταν ακόμη πολύ μακριά από το να εξαντληθεί, ενώ το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού και της βιομηχανίας έμοιαζε να επισφραγίζει το πόσο το συγκρότημα δεν είχε ακόμη την ανάγκη να επανεφεύρει τον εαυτό του.

Ο διάδοχος “Triumph and Power” του 2014, συνέχισε ως μία ακόμη αδυσώπητη, νικητήριος προέλαση του σχήματος, καθιερώνοντας για τα καλά τους Grand Magus ως riff-gods, και φτάνοντας πολλούς στο σημείο να τους κατατάξουν στην ίδια κατηγορία με θρύλους όπως οι Judas Priest και Dio. Και η ιστορία είχε μόλις αρχίσει…

Αίμα, ιδρώτας, δάκρυα!

Το 2016, οι Σουηδοί θρύλοι επανέρχονται στο προσκήνιο, δείχνοντας για άλλη μια φορά τα δόντια τους, όπως και τα κοφτερά τους σπαθιά! Εγένετο “Sword Songs”! Ο τίτλος του όγδοου album τους, συνοψίζει τις διαθέσεις και προθέσεις της μπάντας: Ο mainman του σχήματος JB, προλογίζει το album ως ταχύτερο και πιο επιθετικό από το “Triumph and Power”, ενώ κατά την κυκλοφορία του, περίτρανα αποδεικνύεται πως και αυτό περιέχει μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια της μέχρι στιγμής πορείας τους. Βάζοντας όλο τους το πάθος μέσα στο “Sword Songs” καταλήγουν σε αυτό που μοιάζει να είναι ότι πιο ολοκληρωμένο και heavy έχουν να επιδείξουν στο οπλοστάσιό τους. Ενδυναμωμένο από την παραγωγή του Nico Elgstrand (Entombed, Gorgoroth, Krux κ.α.) στα Studio Supa της Στοκχόλμης το νέο πόνημα των Σουηδών δεν είναι τίποτα λιγότερο από μία συλλογή μελλοντικών classics, προορισμένων να ενθουσιάσουν τους metal fans ανά την υψήλιο με τις παντοδύναμες γκρούβες, τα χτισμένα-από-riffs κιθαριστικά walls of sound και την πάντα χαρακτηριστικότατη, επικών διαστάσεων φωνή του JB.

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X