Οι Playgrounded και η Σοφία Σαρρή παρουσιάζουν ζωντανά τους δίσκους τους στο Temple

Playgrounded_promo_photo

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου οι Playgrounded και η Σοφία Σαρρή καταλαμβάνουν τη σκηνή του νεοσύστατου Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα), στο πλαίσιο του κοινού τους tour σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη για να παρουσιάσουν τους δίσκους “In Time with Gravity” και “Euphoria” αντίστοιχα. Σε μια πορεία χρόνων, μεταξύ Rotterdam, Αθήνας και Κρήτης, αναζητούν και δημιουργούν τον προσωπικό τους ήχο, δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους, συνδεδεμένοι από μια βαθιά φιλία και την κοινή ανάγκη για ατέρμονη καλλιτεχνική ανησυχία.

***

Οι Playgrounded επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 4 χρόνια, με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου τους album “In Time With Gravity”. Αντικρύζοντας το heavy rock μέσα από τη ριζοσπαστική ματιά της ηλεκτρονικής σύνθεσης και επιχειρώντας ένα μικρό νέο βήμα στο δρόμο του progressive ήχου, οι Playgrounded, στο νέο τους αυτό δισκογραφικό πόνημα προσμειγνύουν ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά θέματα, εμπλουτισμένα με ambient grooves και βαριά riffs.

Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου “Athens”, το 2013, για την προώθηση του οποίου το κουϊντέτο περίοδευσε σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία και αφού μοιράστηκε τη σκηνή με ονόματα όπως οι Anathema και οι Riverside, μετακόμισε στο Rotterdam για τη σύνθεση και την παραγωγή του “In Time With Gravity”, το οποίο ηχογραφήθηκε το 2016 στην Kristiansand της Νορβηγίας με τον C.A.Cederberg (Anathema, In the Woods, Circus Maximus etc.) σε ρόλο παραγωγού, για να κυκλοφορήσει τελικά τον Οκτώβριο του 2017 μέσω της Ολλανδικής FREIA Music.

Με τις επιρροές τους να ποικίλουν από τους Karnivool, Deftones και Tool, μέχρι τους Massive Attack και Nine Inch Nails και με θεματικές επηρεασμένες από το περιβάλλον τους, από την Αθήνα της κρίσης μέχρι το βιομηχανικό Rotterdam και τα υπαρξιακά ερωτήματα του “Ξένου” του Albert Camus, οι Playgrounded παραδίδουν το ωριμότερο δείγμα δουλειάς της μέχρι στιγμής πορείας τους, μη φοβούμενοι να δοκιμάσουν το νέο και να διεισδύσουν σε μία ανεξερεύνητη για αυτούς μουσική πολυσυλλεκτικότητα, καταδεικνύοντας τη διάθεσή τους για αυτοβελτίωση και αναζήτηση της μοναδικότητας.

***

sofia_sarri_1

Η Σοφία Σαρρή, μια πολυσχιδής ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, έχει ερμηνεύσει και συνθέσει μουσική για σχήματα με διαφορετικό background, από την post rock κολεκτίβα των Night on Earth, πρωτοπόρων της indie σκηνής της Αθήνας εως τους πειραματικούς αυτοσχεδιαστές Luup, μεταξύ άλλων.

Η avant pop της Σαρρή μπολιάζεται με ήπιες δόσεις σκανδιναβικού black metal, urban ambient ή dark-hop,  δημιουργώντας ένα μουσικό σύμπαν χωρίς συμβιβασμούς, ανακατευόντας σε μία διεστραμένη καλλιτεχνική μαρμίτα, την Κρητική λύρα με πολυπρόσωπα αναλογικά synths και υπερηχητικά blastbeats.

Κάθε μουσική στιγμή του προσφάτου Euphoria” (2017, Inner Ear) γεννά έναν δικό της μικρόκοσμο, αποτελούμενο από άβολες δυσαρμονίες των εγχόρδων, ηλεκτρονικά micro-beats και τα άλλοτε δυναμικά και άλλοτε εύθραυστα φωνητικά της τραγουδοποιού, αποτίοντας τον δικό του φόρο τιμής στην παντοδυναμία της φύσης. Υπερβαίνοντας την πραγματικότητα, το έργο της Σαρρή βυθίζει τον ακροατή στα παράλληλα σύμπαντα του μυαλού της, τη στιγμή που αυτό φαντασιώνεται πλάνα διαφυγής, με όχημα εκφραστικούς στίχους και αξιομνημόνευτες μελωδίες.

Το “Euphoria” χαιρετίζει –εκτός των άλλων- έναν σεβαστό αριθμό συμμετοχών εξεχόντων μουσικών της ελληνικής εναλλακτικής, metal και jazz σκηνής, ανάμεσα στους οποίους και ο Γιώργος Κόλλιας των αμερικάνων Nile, ενώ μέχρι στιγμής έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από κοινό και μουσικοκριτικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μαζί της οι:

Κώστας Στεργίου (πλήκτρα, loops, analog synth)

Μιχάλης Βρέττας (βιολί)

Πέτρος Λαμπρίδης (κόντραμπάσο, ηλεκτρικό μπασο)

Γιώργος Κοντογιάννης (κρητική λύρα)

Βαγγέλης Παρασκευαϊδης (βιμπράφωνο, κρουστά)

Παναγιώτης Χούντας (ηχοληψία)

+special guest η χορωδία του Lab Music Education

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X