Οι Raining Pleasure τον Ιούνιο στην Αθήνα

Raining Pleasure Αθήνα 2024

Οι Raining Pleasure επανενώθηκαν και θα εμφανιστούν στις 28 Ιουνίου 2024 στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στα πλαίσια του Rockwave Nights 2024. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.

X LALALA Presents

Rockwave Nights …Στην Κορυφή!

Raining Pleasure

2024 Reunion

 

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

 

Η κορυφαία ελληνική αγγλόφωνη μπάντα επιστρέφει!

 

«Ένα πρωί, τον Σεπτέμβρη του ‘22, έπεσε το πρώτο τηλεφώνημα. Πάμε να παίξουμε; Χωρίς πλάνο, χωρίς προσδοκίες, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς περιορισμούς, χωρίς παρελθόν. Τα βρήκαμε, τα ξεσκονίσαμε, τα συναρμολογήσαμε, τα στήσαμε σε ένα υπόγειο και ξανασυναντηθήκαμε.

Raining Pleasure – Fake

https://youtu.be/7YJYJyfCmOI?si=9c-VaNebvaOYtB9P

 

Το πρώτο jam γέμισε τον χώρο σαν άγριο καιρικό φαινόμενο. Απρόβλεπτο, επικίνδυνο, καινούριο, αναζωογονητικό – τυφώνας. Κάθε Παρασκευή απόγευμα από τότε, ανακαλύπτουμε ότι η μπάντα ήταν εκεί και μας περίμενε. 14 χρόνια.

Raining Pleasure – Capricorn

https://youtu.be/72yU_eX3KiA?si=idMBphDri6AF9sU7

 

Πρόσφατα αποφασίσαμε ότι θα ήταν μεγάλη τσιγκουνιά να το κρατήσουμε για τους εαυτούς μας.

Οι Raining Pleasure είναι ξανά εδώ

–Vassilikos, X-Jeremy, Jay

  

Follow Raining Pleasure

Facebook | Instagram | YouTube | TikTok

  

RAINING PLEASURE @ ROCKWAVE NIGHTS

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Η προπώληση εισιτηρίων μόλις ξεκίνησε!

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά: more.com
Τηλεφωνικά: 11876
Σε όλα τα more Spots

Δίκτυο Public
Public online:
K
αταστήματα Public
https://www.public.gr/templates/publicStorelocator.jsp

Bio

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στην Πάτρα το 1990, αρχικά με το όνομα Rest In Peace. Το 1992 μετονομάστηκαν σε Raining Pleasure, από το ομώνυμο τραγούδι των Αυστραλών Triffids.

Το πρώτο άλμπουμ τους, με τίτλο Memory Comes Back, κυκλοφόρησε το 1996 και το 1998 ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ τους, Nostalgia, το οποίο προκάλεσε αίσθηση στην εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Τραγούδια από αυτό το άλμπουμ παίχτηκαν σε ευρωπαϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και δύο από αυτά, τα “Is That You?” και “Julies Birthday”, περιλήφθηκαν σε συλλογές.

Το 2001 υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την Chrysalis Records μέσω της Minos EMI. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το EP Capricorn, από το οποίο το ομώνυμο τραγούδι έγινε πανελλήνια ραδιοφωνική επιτυχία.

Τον Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Flood, το οποίο τους καθιέρωσε ως το πιο δημοφιλές ελληνικό αγγλόφωνο rock/pop συγκρότημα.

Το κομμάτι Fake από το άλμπουμ έντυσε μουσικά για τρία συνεχόμενα χρόνια τα τηλεοπτικά σποτ εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 18.000 αντίτυπα μέχρι στιγμής.

Ακολούθησε το 2003 το άλμπουμ Forwards + Backwards, που παρουσίασε μια πιο πλούσια ηχητική άποψη και απέσπασε θετικές κριτικές. Το κομμάτι Love MeLove MeLove Me από αυτό το άλμπουμ έγινε ραδιοφωνική επιτυχία.

Το 2004, αποδεχόμενοι την πρόταση του υιού του Μάνου Χατζιδάκι και της Έλλης Πασπαλά, ηχογράφησαν σε στούντιο στη Γερμανία το θρυλικό άλμπουμ του Χατζιδάκι, Reflections, το οποίο ο Έλληνας συνθέτης είχε ηχογραφήσει το 1967 με τους New York Rock & Roll Ensemble. Το άλμπουμ με τη νέα αυτή ηχογράφηση από τους Raining Pleasure έχει πουλήσει πάνω από 35.000 αντίτυπα μέχρι στιγμής.

Το 2007 δημιούργησαν τη δική τους ανεξάρτητη δισκογραφική Celesta Records, τη διανομή της οποίας ανέλαβε η Minos EMI. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν από τη Celesta το άλμπουμ Whos Gonna Tell Juliet?, στο οποίο την παραγωγή έκανε ο Clive Martin, ο οποίος έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα διεθνώς, όπως The CureStingQueenNick CaveSoft CellDavid ByrneEchobellyStereophonicsPuressenceLes Negresses VertesEMF κ.ά.

Το Σεπτέμβριο του 2009 το συγκρότημα γιόρτασε τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητάς του στον πολυχώρο «Πολιτεία» στην Πάτρα, με μια ζωντανή εμφάνιση με ελεύθερη είσοδο και με προσκεκλημένους φίλους καλλιτέχνες. Στη συνέχεια, ο Vassilikos ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα, ενώ το συγκρότημα παρέμεινε σε αδράνεια.

Πλέον ήρθε η στιγμή να ξαναπιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν, για να ξανασυναντηθούν με παλιούς φαν αλλά και να γνωριστούν με ένα κοινό που δεν είχε ως τώρα την ευκαιρία να τους δει ζωντανά.

 

Μέλη

Vassilikos: φωνή, κιθάρα, μπάσο

XJeremy: κιθάρες

Jay: τύμπανα

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση
X