Οι πρώτες δουλειές των No Trend θα επανεκδοθούν το Μάιο σε box set

No Trend

Στις αρχές των 80s, ξεκίνησε να ανθίζει η hardcore punk σκηνή της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Επίκεντρο αυτής ήταν η Washington. Πλήθος συγκροτημάτων ξεπήδησε, μερικά από τα οποία έμελλε να σφραγίσουν την παγκόσμια μουσική.

Το όλο θέμα, όμως, είχε ένα κακό. Τη straight-edge μαλακία! Ναι, γουστάρουμε (π.χ.) τους Minor Threat. Πολύ! Αλλά γουστάρουμε τη μουσική τους και όχι τη νοοτροπία τους. Το ίδιο και οι No Trend! Το συγκρότημα έφτυσε κατάμουτρα την υποκριτική, ψευδευλαβή, ηθικολογική και ξενέρωτη straight-edge φάση. Και καλά έκανε! Γιατί κανείς δεν έπαθε κακό από μερικά μεθυσμένα βράδια με μπύρες και τσιγάρα, κανείς δεν καταστράφηκε από μερικούς μπάφους και κανείς δε στιγματίστηκε ανεπανόρθωτα από κάποιες νύχτες περιστασιακού σεξ. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας…

Οι No Trend δημιούργησαν εχθρούς, αλλά κατάφεραν τελικά να αποκτήσουν ένα πιστό κοινό, όσο κι αν δεν ήταν αυτό που επιζητούσαν. Μοιράστηκαν τη σκηνή με πολλά κορυφαία συγκροτήματα, όπως οι Dead Kennedys, οι Sonic Youth, οι Butthole Surfers και οι Hüsker Dü. Το 1983, δύο χρόνια μετά την ίδρυσή τους, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο ΕΡ τους, ‘Teen Love‘. Ο ερχομός του 1984 έφερε το ντεμπούτο full-length ‘Too Many Humans‘, ενώ την άνοιξη της ίδιας χρονιάς οι No Trend επανηχογράφησαν το ΕΡ ‘Teen Love‘, αυτή τη φορά με δύο επιπλέον τραγούδια.

Φυσικά, οι δουλειές αυτές κυκλοφόρησαν περισσότερο υπόγεια, από το ίδιο του group. Καμία σχέση με μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες. Τα σπάνια αυτά εγχειρήματα θα επανεκδώσει σε box set η δισκογραφική εταιρία Drag City στα τέλη Μάη. Για όσους αρέσκονται στο σαρκασμό, στο μηδενισμό, στο μαύρο χιούμορ και (βασικά) στη μουσική των No Trend, αυτή η κυκλοφορία αποτελεί κάτι εξόχως ενδιαφέρον.

Το box set περιέχει τρία βινύλια και δύο cd. Το πρώτο βινύλιο είναι το 7ιντσο ‘Teen Love‘ του ’83. Το δεύτερο και το τρίτο βινύλιο είναι το full-length ‘Too Many Humans‘ και το 12ιντσο επανηχογραφημένο ‘Teen Love‘, αντίστοιχα, του ’84. Όσο για τα cd, το πρώτο περιέχει το άλμπουμ ‘Too Many Humans‘ και το 12ιντσο ‘Teen Love‘. Το δεύτερο και άκρως ενδιαφέρον περιλαμβάνει τα τραγούδια της πρώτης demo κασέτας του group, καθώς και δύο ζωντανές εμφανίσεις από το μακρινό 1983. Φυσικά, το τότε artwork είναι παρόν, μαζί με πλήθος φωτογραφιών, συνεντεύξεων και άλλων εκπλήξεων.

Δείτε παρακάτω τη μορφή του box set.

No Trend track list
Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X