Νέο βίντεοκλιπ από τους Silent Winter: ‘Nightfall’

Silent Winter

Οι Έλληνες power-metalers Silent Winter μας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο τραγούδι τους για το 2020 με την ονομασία “Nightfall” σε στίχους και μουσική του Κυριάκου Μπαλάνου.

Το 3D lyric βίντεο επιμελήθηκε ο Χάρης Κουντούρης και στο mix and mastered βρίσκεται ο Γιώργος Νεραντζής.

Ποιοι είναι οι Silent Winter

Οι Silent Winter δημιουργήθηκαν στο Βόλο και είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1995, έχοντας κυκλοφορήσει δύο demo τα ”Silent Winter”(1995) και ”War Of An Angel” (1997). Κινούνται στο χώρο του μελωδικού Heavy-Power Metal με έντονες επιρροές από Stratovarius, Helloween και Gamma Ray.

Το 1995- 1997 το γκρουπ πήρε μέρος σε διάφορα φεστιβάλ και συναυλίες ώσπου διαλύθηκε το1999 λόγω αναγκαίων συνθηκών των μελών της μπάντας. Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια επανέρχονται το 2018 με το EP ”The War Is Here” σε δική τους παραγωγή, με 4 ολοκαίνουριες συνθέσεις και ένα επαναμιξαρισμένο κομμάτι από το δεύτερο demo, το “Far Away”, που έγινε και το πρώτο τους βιντεοκλίπ σε παραγωγή Bob katsioni. Το ep απέσπασε θετικές εντυπώσεις και κριτικές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το μοναδικό σταθερό μέλος που έχει μείνει στη μπάντα απ την αρχική σύνθεση του 1995 είναι ο Κυριάκος Μπαλάνος στις κιθάρες και ο Γιώργος Λουκάκης στο μπάσο, τα καινούργια μέλη είναι ο Γιάννης Αντωνόπουλος στα ντραμς ενώ στα φωνητικά συναντάμε τον πολύ γνωστό Mike Livas (Maidenance, Keepers of Jericho, Timo Tolkki tour singer), ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου βρίσκεται στην δεύτερη κιθάρα και στα πλήκτρα ο Γιάννης Μανόπουλος (Thelemite).

Το 2019 ήρθαν σε συμφωνία με την αθηναϊκή Sonic Age Records για την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ ‘’Τhe Circles of Hell’’ που κυκλοφόρησε στα τέλη Μαΐου 2019.

Η παγκόσμια ανταπόκριση ήταν πάρα πολύ θετική ειδικά σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, η διανομή του έγινε σε πάρα πολλά σημεία πώλησης στην Ευρώπη, αλλά δόθηκαν και αρκετές κόπιες Αμερική και Ιαπωνία. Οι κριτικές όσον αφορά το άλμπουμ ήταν σχεδόν άριστες απ όλα τα ελληνικά άλλα και ευρωπαϊκά έντυπα. Με το κλείσιμο του 2019 χαρακτηρίστηκε από πολλά site ως μία από τις τοπ κυκλοφορίες της χρονιάς. Κυκλοφόρησαν αρκετά 3d lyric video σε συνεργασία με τον Χάρη Κουντούρη που έχει αναλάβει πλέον όλα τα οπτικά visuals των Sabaton, καθώς και ορισμένα 3D Lyric Video των Rotting Christ.

Mέσα στο 2019 δώσανε και κάποια live στο πλευρό των Skyclad στην Λάρισα, με Acid Death και Nightrage στο Golden R festival στον Βόλο όπως και με τους Floating Worlds στο Remedy Club στην Αθήνα.

Η μπάντα αυτή την στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία εγγραφής νέων τραγουδιών για το επόμενο άλμπουμ. Τις πρώτες μέρες του 2020 οι Silent Winter κυκλοφόρησαν το νέο τους singleNightfall”.

Official links

https://www.facebook.com/silentwinter.gr/

https://www.youtube.com/channel/UCZMCB35JshJHANqlQ2-0bnQ

https://silentwinter.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/silentwinterofficial/

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X