The Fun Lovin’ Criminals @ Gazarte Ground Stage, Αθήνα 11/11/2023

The Fun lovin' criminals athens live report 2023

Αναμφισβήτητα η πιο χαρακτηριστική μορφή των Fun LovinCriminals είναι αυτή του Huey Morgan. Ιδρυτικό μέλος και frontman του συγκροτήματος, συνετέλεσε σημαντικά στο ύφος και στην αναγνωρισιμότητά του. Αποχώρησε από το group πριν από δύο ακριβώς χρόνια, αφήνοντας αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της νεοϋορκέζικης μπάντας. Οι τεταμένες σχέσεις δεν άφηναν άλλη επιλογή…

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε μπροστά μας τους Fun LovinCriminals πριν λίγες μέρες. Το τωρινό lineup αποτελείται από το επίσης ιδρυτικό μέλος Brian Leiser, που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στα φωνητικά, στην τρομπέτα, στο μπάσο, στο sampling και στα πλήκτρα. Στα drums, απολαύσαμε ένα ακόμα γνώριμο μέλος, τον Frank Benbini, που υπηρετεί το συγκρότημα εδώ και είκοσι ολόκληρα χρόνια. Μοναδική νέα προσθήκη αποτέλεσε ο Naim Cortazzi στην κιθάρα.

Γνωρίζαμε από την αρχή το μεγαλύτερο μέρος του set. Οι Fun LovinCriminals έχουν βγει στο δρόμο για να γιορτάσουν τα 25 χρόνια του “100% Colombian”.

Λίγο μετά τις 22.00, η τριμελής παρέα εμφανίζεται στη σκηνή και οι ήχοι του εισαγωγικού “Up on the Hill” γεμίζουν το venue.

Οι αναμνήσεις των 90s δεν αργούν να κινητοποιούν τα μυαλά μας, ειδικά όταν η επιτυχία “Love Unlimited” παίρνει τη σκυτάλη, αμέσως μετά. Εδώ αξίζει να αναφερθούμε στο κοινό, του οποίου ο μέσος όρος ηλικίας δεν είναι ιδιαίτερα μικρός… Λογικό, θα πει κανείς, αφού αυτοί που μεγάλωσαν με Fun LovinCriminals και είναι διατεθειμένοι να τους παρακολουθήσουν γεννήθηκαν στα 70s και στα (μάλλον early) 80s. Ίσως αυτό εξηγεί και το αρχικό μούδιασμα, αφού χρειάστηκε ένα περίπου μισάωρο για να ανάψει αισθητά το κέφι.

Άκρως εξωστρεφείς και επικοινωνιακοί, οι Fun LovinCriminals δε σταματούν να συνομιλούν με το κοινό.

Η αλληλεπίδραση αυτή ζεσταίνει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα, παράλληλα με τη μουσική αρτιότητα της μπάντας. Στην τρίχα όπως πάντα, οι τρεις Αμερικανοί κατακλύζουν το Gazarte με ήχους soul, rock, funk και blues. Οι Fun LovinCriminals εξακολουθούν να είναι μια μηχανή παραγωγής κεφιού, παρά τις πρόσφατες σημαντικές αλλαγές και παρά τα τριάντα χρόνια που έχουν παρέλθει από το σχηματισμό τους. Μας προσφέρουν έντονη συγκίνηση με τα τραγούδια του δεύτερου album τους, ειδικά με αυτά που ακούν στο όνομα “Korean Bodega”, “We Are All Very Worried About You” και “Big Night Out”.

Η διαδρομή μέσα από το “100% Colombian κυλάει άνετα και υπέροχα. Αφήνει χώρο και χρόνο στο συγκρότημα να τιμήσει κι άλλα τραγούδια της πορείας του, έξω από το συγκεκριμένο album. Η κορύφωση συμβαίνει στο encore, όπου οι ήχοι του “The Fun LovinCriminal” ξεσηκώνουν το κοινό. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο “Loco”. Θετικότατο το γεγονός ότι η παρέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού επιλέγει να εκτελέσει και δύο καινούρια τραγούδια. Το κοινό ανταποκρίνεται στις δύο αυτές εξαιρετικές νέες συνθέσεις, οι οποίες ταιριάζουν άψογα στο set του group και υπόσχονται όμορφες μελλοντικές στιγμές στα live του. Ο μεγάλος χαμός γίνεται στο Scooby Snacks, γεγονός αναμενόμενο. Ο ύμνος των 90s, με τον οποίο η συναυλία φτάνει στο τέλος της, ξεσηκώνει ακόμα και τον πιο διστακτικό «ηλικιωμένο» άνθρωπο του κοινού.

Οι Fun LovinCriminals πραγματοποίησαν μια πανέμορφη εμφάνιση. Ευχήθηκαν να καταφέρουν να μας ξαναδούν. Μάλλον το ίδιο ευχόμαστε και εμείς.

Ανταπόκριση: Φαίδωνας Κυτρίδης

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση
X