Release Athens Festival 2024: The Offspring, The Subways, Danko Jones, The Overjoyed @ Πλατεία Νερού, Παλαιό Φάληρο – Αθήνα 9/6/2024

Offspring Release Athens 2024

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου η πρεμιέρα για το Release Athens Festival 2024 και το πρόγραμμα είχε τους The Offspring, τους Subways, τους Danko Jones και τους Overjoyed. Με λίγα λόγια η ημέρα ήταν βασισμένη στη punk και rock n’ roll σκηνή. Η χαρά του έφηβου millennial… Ο χώρος όπως πάντα, η Πλατεία Νερού, πίσω από το Tae Kwon Dο, στο Παλαιό Φάληρο.

Η συναυλιακή έναρξη ξεκίνησε στην ώρα της.

Οι The Overjoyed φαίνεται πως είχαν ανέβει στη σκηνή κατά τις 18.15 περίπου. Μέσα σε εκείνο το μισάωρο, το ελληνικό συγκρότημα απέδωσε παραδοσιακό και μελωδικό punk rock. Άλλωστε έχουν φανερές επιρροές από σχήματα όπως Rancid, Green Day, Blink 182 και φυσικά The Offspring.

Ήταν σίγουρα ένα ιδανικό ξεκίνημα για να ζεστάνουν μουσικά, το συναυλιακό κοινό καθώς, για τη θερμοκρασιακή ζέστη, είχαν φροντίσει οι καιρικές συνθήκες. Μπροστά από τη σκηνή ήταν καμιά τρακοσαριά τολμηροί. Οι περισσότεροι από το κοινό, προτίμησαν να τους απολαύσουν από τα πλάγια. Δηλαδή, σε όποιο σημείο μπορούσαν να βρουν σκιά από τα περίπτερα, στα πέριξ του χώρου. Οι Overjoyed απέδωσαν τα αναμενόμενα, αποδεικνύοντας την αξία του ονόματος τους στην εγχώρια punk rock σκηνή.

Release Athens The Overjoyed 2024

The Overjoyed setlist:

So Far, OK

#Beach

Strays On A Leash

Whiner

If One Green Bottle

Whimsical

Blue Flower

Aced Out

Defanged

Release Athens Festival 2024 Danko Jones

Λίγο μετά τις 19.00, σειρά πήραν οι Καναδοί, Danko Jones.

Για το hard rock τρίο από το Toronto, αυτή ήταν η πρώτη τους φορά σε ελληνικό έδαφος, παρόλο που υπάρχουν από το 1996. Το γεγονός αυτό, φρόντιζε να το επισημαίνει με κάθε ευκαιρία που του δινόταν ο ίδιος ο Danko.

Το συγκρότημα είχε πολύ καλή απόδοση και ήταν ιδιαιτέρως ορεξάτο. Όπως θα περίμενε κανείς, οι Danko Jones ερμήνευσαν τις πιο γνωστές τους επιτυχίες. Τραγούδια όπως τα “Guess Who’s Back”, “Are You High”,Had Enough”, “First Date”, “My Little RnR” είχαν την τιμητική τους. Σε περίπτωση που δεν έχει τύχει να ασχοληθείτε μαζί τους, η AC/DC αύρα τους, ίσως σας κάνει το κλικ να το πράξετε. Λίγο πριν την αποχώρηση από τη σκηνή, ο Danko υποσχέθηκε στο ελληνικό κοινό, ότι το σχήμα θα ανανεώσει το ραντεβού μαζί του.

Danko Jones setlist:

Guess Who’s Back

Get High?

I’m In A Band

I Gotta Rock

Lipstick City

First Date

The Twisting Knife

Good Time

You Are My Woman

Flaunt It

Full Of Regret

Had Enough

Lovercall

My Little RnR

Release Athens Festival 2024 The Subways

To καναδικό τρίο έδωσε τη σκυτάλη στο βρετανικό τρίο των The Subways.

Θα ξεκινήσω με την παραδοχή πως οι The Subways, ήταν κατ’εμέ η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς. Είναι ένα συγκρότημα που είναι γνωστό στους περισσότερους για τη μια και μοναδική ραδιοφωνική επιτυχία του “Rock n’ Roll Queen”. Αυτό φαίνεται τελικά, πως ίσως τους έχει κάνει ένα μικρό κακό. Τους έχει φέρει σε ένα είδος ομηρίας, αυτή του χαρακτηρισμού του “One Hit Wonders. Και είναι κρίμα διότι οι The Subways τελικά είναι πολύ παραπάνω από εκείνο και μόνο το «αξίωμα».

“It’s A Party”, “Kalifornia” και “Kiss Kiss Bang Bang” είναι μερικά μόνο παραδείγματα αξιόλογων κομματιών των Βρετανών. Ευτυχώς για εκείνους, αλλά και για το κοινό, η σειρά εμφάνισης εκείνου του billing τους εξυπηρέτησε πάρα πολύ. Τους ανέδειξε περισσότερο, στα αυτιά και τα μάτια των περισσότερων. Μένει να δούμε από εδώ και μπρος πόση περισσότερη προσοχή θα απολαύσουν από την πλειοψηφία του κοινού. Και πραγματικά, εκείνο το βράδυ το απέδειξαν και στην πράξη ότι το αξίζουν και με το παραπάνω.

Από τα μικρά highlights της εμφάνισης τους, αξίζει να αναφέρουμε τη χαριτωμένη προσπάθεια τους να μιλήσουν ελληνικά. Έστω και αν θύμισε λίγο Google Translate η απόπειρα εκείνη. Τέλος, κατά τη διάρκεια του “Rock n’ Roll Queen”, ο frontman της μπάντας, Billy Lunn, έκανε ένα ολιγόλεπτο stage surfing με τη βοήθεια του κοινού. Εν κατακλείδι με την εμφάνιση τους, κέρδισαν σίγουρα περισσότερους fans. Μια μερίδα κόσμου που δεν είχε την τύχη να τους μάθει περισσότερο, για το λόγο που αναφέραμε νωρίτερα, τους γνώρισε καλύτερα, μετά από εκείνη την εμφάνιση…

The Subways setlist:

Oh Yeah

Young For Eternity

Black Wax

We Don’t Need Money To Have A Good Time

Taking All The Blame

Kalifornia

Turnaround

I Want To Hear What You Have Got To Say

Influencer Killed The Rock Star

Somewhere

Kiss Kiss Bang Bang

Girls & Boys

With You

Rock & Roll Queen

Release Athens Festival 2024 The Offspring

Λίγο μετά τις 22.30, είχε φτάσει η ώρα των The Offspring.

Το σχήμα ξεκίνησε δυναμικά με τα “Come Out And Play” και “All I Want”. Έπειτα ακολούθησαν τα “Want You Bad” και “Staring At The Sun” για να τα διαδεχτούν δυο διασκευές. Αυτές ήταν τα “In The Hall Of The Mountain King” (Edvard Krieg) και “Blitzkrieg Bop” (The Ramones). Γενικότερα και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, οι Offspring έδωσαν βάση στα πιο δημοφιλή album τους. Μιλάμε για τη χρυσή εξαετία, από το 1994 έως το 2000. Δηλαδή από το “Smash” έως το “Conspiracy Of One”. Ειδικότερα, μέσα από το “Smash” που φέτος έκλεισε την τριακονταετή του επέτειο, οι Offspring ερμήνευσαν συνολικά πέντε τραγούδια. Βεβαίως, μεγάλες επιτυχίες όπως το “The Kids Aren’t Alright”, δεν ήταν δυνατό να λείψουν από εκείνο το setlist. Το μεγάλο φινάλε, έγινε με το “Self Esteem”.

Στο τέλος, οι Offspring μαζί με το κοινό τα έδωσαν όλα. Ακόμα και αν η διάρκεια των 70 λεπτών, μπορεί να θεωρήθηκε από πολλούς μικρή, ήταν ωστόσο ουσιώδης. Απλούστατα απέδειξαν εμπράκτως, γιατί θεωρούνται το μεγαλύτερο, εν ενεργεία punk rock συγκρότημα του πλανήτη.

Το φεστιβάλ, μπήκε φέτος με δυναμικό μπάσιμο. Αναμένουμε σίγουρα ανάλογη συνέχεια και στις επόμενες ημέρες.

The Offspring setlist:

Come Out And Play

All I Want

Want You Bad

Staring At The Sun

In the Hall Of The Mountain King (Edvard Grieg διασκευή)

Blitzkrieg Bop (Ramones διασκευή)

Million Miles Away

Original Prankster

It’ll Be A Long Time

Bad Habit

Gotta Get Away

Why Don’t You Get A Job?

(Can’t Get My) Head Around You

Pretty Fly (For A White Guy)

The Kids Aren’t Alright

Encore:

You’re Gonna Go Far, Kid

Self Esteem

Ανταπόκριση: Πέτρος Μελίδης

Φωτογραφίες: Release Athens Festival Press Office

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση
X