Blind Guardian @ Floyd, Αθήνα (6/10/2023)

Blind Guardian Athens 2023 live report

Με δύο sold out συναυλίες στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη, οι Blind Guardian επέστρεψαν δυναμικά στην Ελλάδα ! Μετά τον περιορισμένο χρόνο που τους δόθηκε στο Release Festival και με την έλευση του νέου άλμπουμ, το ελληνικό κοινό φάνηκε να διψάει για περισσότερα.

Σε έναν καινούριο χώρο, το FLOYD, ανακαινισμένο, με πολύ καλό εξαερισμό, ωραία ατμόσφαιρα και υπεύθυνο προσωπικό, οι Blind Guardian εμφανίστηκαν λίγο μετά τις 22.00 με το “Imaginations from the other Side” και το κοινό ξεσηκώθηκε από την πρώτη κιόλας νότα.

Εκεί βέβαια φάνηκαν και κάποια μικροπροβλήματα στον ήχο κυρίως με το μπάσο, ο οποίος γενικά δεχόταν βελτίωσης καθ’ όλη η διάρκεια της συναυλίας, αυτό όμως είναι το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να αναφέρω για αυτή τη μαγική βραδιά.

Ο Hansi αφιέρωνε χρόνο μετά από κάθε κομμάτι να μιλήσει στο κοινό. Αναφέρθηκε στο Release, στο οποίο αν και εμφανίστηκαν ως support, ήταν για εκείνους η καλύτερη συναυλία του καλοκαιριού χάρη στην θέρμη του κόσμου!

Κόκκινα φώτα στη σκηνή και εισαγωγή στο νέο δίσκο με το “Blood of the Elves”, ακολουθεί το Nightfall και το κοινό απογειώνεται στο άκουσμα του Ashes to Ashes, όπου ο Hansi αποδεικνύει πόσο φωνητικά ικανός παραμένει. Τα πρώτα mosh pits σχηματίζονται στο “Violent Shadows”, ένα νέο πολύ δυνατό κομμάτι.

Η ηρεμία διαδέχεται την τρικυμία, με δύο σκαμπό και ακουστικές κιθάρες που εμφανίστηκαν για το “Skalds and Shadows”.

Το κοινό φωνάζει συνεχώς «Guardian, Guardian» και η μπάντα μας αποζημιώνει με “Born in a Mourning Hall” και “Deliver us from Evil”. Οι ακουστικές κιθάρες επιστρέφουν και έρχεται η ανατριχιαστική στιγμή που όλο το Floyd τραγουδάει τον απόλυτο ύμνο “The Bards Song”. Κοινό και Hansi σε απόλυτη συμφωνία ώστε να ακολουθήσει το “Majesty”, δεν θα μπορούσε τίποτα άλλο να διαδεχθεί τη μαγεία του προηγούμενου κομματιού. Εκεί πάλι σημειώθηκαν κάποια προβληματάκια με τον ήχο.

Περίπου στις 23:15 ευχαριστούν το κοινό και μας ενημερώνουν ότι θα επιστρέψουν σύντομα. Μέσα σε ζητωκραυγές, “Traveller in time” και αποχωρούν από την σκηνή.

Δέκα λεπτά αργότερα ηχογραφημένη μουσική ακούγεται από τα ηχεία και η μπάντα επιστρέφει.

Δυστυχώς τα θέματα με τον ήχο είναι πιο έντονα και ενοχλούν στο “Lord of the Rings”. Ακολουθεί το Brian από τα παλιά και τα pits έχουν πληθύνει!

Κι έτσι απλάValhalla! Το highlight της βραδιάς, μια αξέχαστη εμπειρία για την μπάντα και το κοινό. Στο σημείο μετά το τέλος του κομματιού που καθιερωμένα όλοι τραγουδάμε το ρεφρέν, το κοινό συνέχιζε χωρίς σταματημό. Τα μέλη της μπάντας περίμεναν υπομονετικά με τεράστια χαμόγελα στα πρόσωπά τους.

Ο Hansi τρισευτυχισμένος αναρωτιόταν τι θα μπορούσε να κάνει ώστε να ηρεμήσει το πλήθος και κάπου εκεί ο Marcus ξεκίνησε να παίζει τη μελωδία του “Mirror Mirror”! Η μπάντα μπήκε δυνατά και ο ήχος κόπηκε για λίγο. Ο κόσμος δεν σταμάτησε να τραγουδάει και όταν επανήλθε, το τρίξιμο είχε επιτέλους σταματήσει.

Μεσάνυχτα και η μπάντα μας αποχαιρέτησε, ευχαριστώντας μας ξανά και βγάζοντας φωτογραφίες με το κοινό.

Ένα άκρως επιτυχημένο live γεμάτο αξέχαστες στιγμές σε έναν πολύ όμορφο και καθαρό χώρο, το FLOYD που κέρδισε τις εντυπώσεις. Η μπάντα και το κοινό φάνηκαν να έχουν ανάγκη αυτό το live και αυτό επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση για τρίτη συναυλία στην Αθήνα μετά τις sold out προηγούμενες δύο!

Μόνο σεβασμός και αγάπη για μια θρυλική μπάντα, τους Blind Guardian!!!

Setlist:

Imaginations from the other side

Blood of the Elves

Nightfall

Ashes to Ashes

Violent Shadows

Skalds and shadows

Born in a Mourning Hall

Deliver us from Evil

The Bard’s Song

Majesty

Traveler in Time

Encore:

Sacred Worlds

Lord of the Rings

Brian

Valhalla

Mirror Mirror

 

Ανταπόκριση: Νικόλας Μαντζιώρος

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση
Επόμενο άρθρο
Προηγούμενο άρθρο
X