In the studio with : Dimlight – ‘Psychosynthesis’

Ένας άγραφος κανόνας είναι για κάθε συγκρότημα, ανεξάρτητα σε ποιό μουσικό χώρο και αν κινείται, πως η δουλειά που θα επακολουθήσει αυτή του ντεμπούτου του, θα πρέπει να αποτελεί πραγματικά μία εξέλιξη και πρόοδο σε όλους τους τομείς. Αυτό έχει σαν συνέπεια, το δεύτερο άλμπουμ να αποτελεί μια πρόκληση για κάθε συγκρότημα που επιθυμεί να έχει μουσικό παρόν και μέλλον. Το πλήρωμα του χρόνου αυτού, ήρθε και για τους Dimlight, οι οποίοι μετά το ελπιδοφόρο πρώτο τους δίσκο με τίτλο ‘Obtenebration’ (2009), ετοίμασαν το διάδοχο του. Ως SawBiz.gr, μαζί με συντάκτες και από άλλες μουσικές ιστοσελίδες και μέσα, είχαμε την ευκαιρία να προσκληθούμε στα Devasound Studios, για την προακρόαση του νέου αυτού δίσκου και στο τέλος να μιλήσουμε με τα μέλη της μπάντας.

Στα Devasound Studios, όπως μας ενημέρωσαν έγιναν οι ηχογραφήσεις και η μίξη στα φωνητικά και τις κιθάρες, ενώ το mastering πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία και συγκεκριμένα σταTailor Maid Studios από τον Peter In De Betou (Dimmu Borgir, Septic Flesh). Η διαδικασία της προπαραγωγής και της σύνθεσης των κομματιών, όπως μας είπαν, είχε κρατήσει για πάνω από ένα χρόνο στο ιδιόκτητο studio του Invoker. Για όλο το χρονικό διάστημα που είχε προηγηθεί, το γκρουπ δούλευε ασταμάτητα και σε καθημερινή βάση, προκειμένου να τελειοποιήσουν αυτές τις νέες ιδέες. Επίσης όπως ανέφεραν, άφησαν τους εαυτούς τους, να γράψουν αυτό που ένιωθαν, χωρίς να θέσουν όρια στον τρόπο που θα αναπτύξουν τις ιδέες τους.

Το τελικό προϊόν της όλης διαδικασίας, ονομάζεται  ‘Psychosyntesis’ και αποτελείται συνολικά από 10 κομμάτια, εκ των οποίων το τελευταίο, είναι μια ακουστική έκδοση του γνωστού ‘Absence Of Light’ από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.  Αν και το έχουμε ακούσει μόνο μια φορά,  αξίζει να αναφερθεί, πως και σε συνθετικό αλλά και σε δομικό επίπεδο, τα νέα αυτά κομμάτια μαρτυρούν αυτό τον προσεγμένο τρόπο της δουλειάς που είχαν κάνει την περίοδο της προπαραγωγής. Μέσα σε αυτά συναντήσαμε πολλές εναλλαγές ρυθμών και  riff, που ενώ θα μπορούσαν να φαντάζουν κουραστικά με την περιπλοκότητα τους, αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. Σε συνθετικό επίπεδο, οι Dimlight έχουν ωριμάσει πολύ, συγκριτικά με το προηγούμενο και έχουν προχωρήσει πολλά βήματα μπροστά.  Την παραγωγή και τη μίξη ανέλαβε ο ντράμερ των Septic Flesh, Fotis Bernando, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του, συνέβαλε σε ένα άψογο αποτέλεσμα αντίστοιχο με τις απαιτήσεις αυτής της δουλειάς. Επίσης όπως μας ανέφεραν, στο δίσκο υπάρχουν και συμμετοχές, σημαντικών «μεταλλικών» ονομάτων, τις οποίες ωστόσο, σκοπεύουν να τις αποκαλύψουν μελλοντικά.  

Το ‘Psychosynthesis’, αν και δεν έχει μέχρι στιγμής οριστεί μια τελική ημερομηνία κυκλοφορίας, καθώς το συγκρότημα είναι και σε αναζήτηση μιας δισκογραφικής στέγης, υπολογίζεται να δει το φως μέσα στην ερχόμενη άνοιξη, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Όπως μας προϊδέασαν, το 2012 πρόκειται να αποτελέσει, μια χρονιά γεμάτη και παραγωγική για την ίδια την μπάντα. Έχουν ήδη σχέδια για μια ελληνική περιοδεία και για μια συναυλία παρουσίασης του νέου αυτού δίσκου, στο Κύτταρο στις 31 Μαρτίου, όπου θα παίξουν παρέα με τους επίσης εξαιρετικούς, Meden Agan.  

Δανειζόμενοι, τον τίτλο του 9ου κομματιού, που ονομάζεται ‘Masters Of Our Fate’, μπορούμε να πούμε πως οι Dimlight, ως άρχοντες του δικού τους πεπρωμένου, έχουν ετοιμάσει μια πολύ καλή δουλειά, η οποία πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

‘Psychosynthesis’ tracklist :

‘Agonize’

‘Quest Of The Fallen’

‘Lucid Dreams’

‘Blackhole’

‘Cardinal Sins’

‘Mind’s Game’

‘Stillborn Debris’

‘Unify’

‘Masters Of Our Fate’

‘Absence Of Light’ (Acoustic Bonus Track)

Ανταπόκριση : Πέτρος Μελίδης

Κατηγορία
Κοινοποίηση

COMMENTS

X