Έφυγε ο ανυπέρβλητος σκηνοθέτης Jean-Luc Godard

J-L Godard

To Sawbiz είναι μουσικό site. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αγαπάμε τον κινηματογράφο όσο και τη μουσική. Και σήμερα ο κινηματογράφος έμεινε φτωχότερος. Όπως και η τέχνη γενικότερα…

Στα 91 του χρόνια έφυγε από κοντά μας ο Jean-Luc Godard, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Το ύφος του στιγμάτισε μια ολόκληρη περίοδο. Η αμίμητη τεχνική του αποτελεί ένα πλήρες κεφάλαιο στο χώρο του σινεμά. Οι ταινίες του χάραξαν τον εγκέφαλο εκατομμυρίων σινεφίλ. Η πρωτοτυπία του ακόμα ξαφνιάζει. Η μοναδικότητά του θα παραμείνει αιώνια.

Αναζητώντας ταινίες του, σίγουρα θα μας έρθουν στο νου οι αξέχαστες “Alphaville“, “Le Mépris” (“Η Περιφρόνηση”), “Masculin  Féminin” (¨Αρσενικό  Θηλυκό”), “À bout de soufflé” (“Με Κομμένη την Ανάσα”), “Détective“, “Notre Musique” (“Η Μουσική Μας”). Στον Godard ανήκει και η ταινία “Week-end“, δηλαδή η καλύτερη (κατά τη γνώμη μου) ταινία που δημιουργήθηκε ποτέ.

Επαναστατικός, τόσο στην τεχνοτροπία του, όσο και στις απόψεις του, ο Godard έχει ήδη γραφτεί στο πάνθεον της έβδομης τέχνης.

R.I.P., Jean-Luc

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X