Έφυγε η Tina Turner

tina turner

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή η θρυλική τραγουδίστρια Tina Turner. Σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, οδήγησαν στο μοιραίο.

Το πραγματικό όνομα της Tina Turner είναι Anna Mae Bullock και η ζωή της ήταν τόσο γεμάτη και ταραγμένη, που λίγες γραμμές είναι πολύ φτωχές για να την περιγράψουν. Η καριέρα της ξεκίνησε στα τέλη των 50s, αν και το όνομα Tina Turner χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1960. Γνώρισε επιτυχία σε συνεργασία με τον τότε σύντροφό της, Ike Turner, αν και μετά από χρόνια κακοποίησης ο γάμος ευτυχώς έληξε. Φυσικά, η χαρισματική Tina δεν το έβαλε κάτω, ξεκινώντας την ακόμα πιο πετυχημένη solo πορεία της. Τα 80s αποδείχθηκαν ιδανικό πεδίο, με τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται, τόσο σε επίπεδο δίσκων, όσο και σε επίπεδο εισιτηρίων. Υπηρέτησε και τον κινηματογράφο, προσφέροντας άλλοτε τις υποκριτικές της ικανότητες και άλλοτε τις μουσικές της ικανότητες. Παντού θριάμβευε…

Η ζωή, βέβαια, δεν είναι γεμάτη από επιτυχίες. Πολλά περιστατικά σημάδεψαν αρνητικά την ιστορία της. Σημαντική ήταν η αυτοκτονία ενός από τους γιους της το 2018 και ο πρόωρος θάνατος του άλλου γιου της, εξαιτίας καρκίνου, πέρσι. Φυσικά, η άρρωστη σχέση με τον Ike Turner έπαιξε κι αυτή το ρόλο της στη διαμόρφωση της αξέχαστης τραγουδοποιού, φέρνοντας για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο το αιώνιο (δυστυχώς) πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Η Tina Turner γεννήθηκε Αμερικανή, αλλά πέθανε Ελβετή. Γεννήθηκε χριστιανή, αλλά πέθανε βουδίστρια. Όποια πτυχή της ζωής της κι αν ερευνήσει κανείς, θα ανακαλύψει αλλαγές, περιπέτειες και απρόοπτα. Η καλλιτεχνική της αύρα στιγμάτισε ανεξίτηλα την ιστορία της μουσικής, μετατρέποντας το χαμό της σε ένα από τα πλέον θλιβερά γεγονότα του φετινού χρόνου.

R.I.P., Tina

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση
X