Έφυγε από τη ζωή ο Neil Peart των Rush

Neil Peart

O Neil Peart, drummer των Rush, δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, νικημένος από τον καρκίνο του εγκεφάλου.

Η ανακοίνωση άργησε λιγάκι να πραγματοποιηθεί. Όταν πραγματοποιήθηκε, πλήθος οπαδών της rock (και όχι μόνο) μουσικής ένιωσαν βαθιά στεναχώρια. Μαζί τους, βαθιά στεναχώρια ένιωσαν και πολλοί διάσημοι μουσικοί, που δε σταματούν να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Neil Peart, αλλά και στα υπόλοιπα δύο μέλη των Rush. Προσωπικότητες από τους Black Sabbath, τους Kiss, τους Anthrax, τους Metallica, τους Styx, τους Foo Fighters, τους Thin Lizzy και πολλούς άλλους έχουν εκφράσει δημόσια τη θλίψη τους. Έχουν εκφράσει, όμως και το θαυμασμό τους για έναν από τους πιο ταλαντούχους drummer όλων των εποχών.

Ο Neil Peart δεν αποτέλεσε μέλος των Rush από την αρχή του group. Αντικατέστησε τον John Rutsey στα μέσα των 70s. Έτσι, συμμετείχε σε όλα τα άλμπουμ των Rush, εκτός του ντεμπούτου. Ο ρόλος του στο συγκρότημα ήταν καθοριστικός. Ήταν ο βασικός στιχουργός, γεγονός που συνέβαλε μέγιστα στο χαρακτήρα του τριμελούς συγκροτήματος. Η θεματολογία του πήγαζε περισσότερο από την επιστημονική φαντασία και τη φιλοσοφία. Όλα αυτά, μαζί με τις απίστευτες δεξιότητές του στα drums, μετέτρεψαν τους Rush σε ακρογωνιαίο λίθο της progressive σκηνής.

Παράλληλα με την ενασχόλησή του με τη rock μουσική, ο Neil Peart απέδειξε ότι και στη jazz μουσική τα καταφέρνει εξίσου καλά. Έχοντας στο πλευρό του τον Freddie Gruber, μεγάλο δάσκαλο κρουστών στη jazz, το επίπεδό του ανέβηκε ακόμα παραπάνω.

Στα τέλη των 90s, η μοίρα χτύπησε τον Neil Peart, στερώντας του την (τότε μοναδική) κόρη του σε τροχαίο ατύχημα. Μερικούς μήνες μετά, έχασε και τη σύζυγό του από καρκίνο. Λάτρης των road trip και των δίκυκλων BMW, o Peart κατάφερε μέσω ενός εκτενούς ταξιδιού να “ξαναβάλει τη ζωή του σε τάξη”, συνεχίζοντας και ως μέλος των Rush. Τόσο αυτό, όσο και άλλα δύο road trip που ο Peart έχει πραγματοποιήσει, αποτέλεσαν το αντικείμενο τριών βιβλίων που έχει εκδώσει. Το πρώτο έγινε με ποδήλατο, το δεύτερο με μοτοσυκλέτα και το τρίτο με αυτοκίνητο.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι οι μοναδικές αιτίες που θα θυμόμαστε τον Neil Peart. Η ζωή του ήταν γεμάτη από πολλά ακόμα αξιοσημείωτα, είτε στο χώρο της τέχνης, είτε στην προσωπική του ζωή. Ένας ακόμα θρύλος χάθηκε, στα 67 του χρόνια.

R.I.P., Neil

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X