Απεβίωσε ο κιμπορντίστας των Doors, Ray Manzarek

Ray_Manzarek_-_The_DoorsΤα νέα δεν ήταν ευχάριστα και με μια λιτή ανακοίνωση, μάθαμε πως ο Ray Manzarek πέρασε για πάντα στην άλλη όχθη. Η ανακοίνωση από πλευράς Doors έλεγε τα εξής:

Ο Ray Manzarek, κιμπορντίστας και ιδρυτικό μέλος των Doors, πέθανε σήμερα στις 12:31′ μμ στην κλινική RoMed στο Rosenheim της Γερμανίας έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο στην χολή. Ήταν 74. Τις τελευταίες του στιγμές ήταν δίπλα του η γυναίκα του Dorothy Manzarek, καθώς και τα αδέρφια του Rick και James Manczarek.

Ο Manzarek είναι ευρέως γνωστός για την δουλειά του με τους Doors που δημιουργήθηκαν το 1965 όταν ο Manzarek είχε την ευκαιρία να συναντήσει στην Venice Beach τον ποιητή Jim Morrison. Οι Doors έμελλε να γίνουν μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ροκ δημιουργίες των ’60s, πουλώντας παραπάνω από 10 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, και λαμβάνοντας 19 χρυσούς, 14 πλατινένιoυς και 5 πολυ-πλατινένιους δίσκους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα «L.A.Woman,» «Break On Through to the Other Side,» «The End,» «Hello, I Love You,» and «Light My Fire» ήταν μόνο κάποια από τα εικονικά και πρωτοποριακά τραγούδια τους. Μετά τον θάνατο του Morrison το 1971, ο Manzarek έγινε ένας πετυχημένος συγγραφέας και αναγνωρισμένος με Grammy καλλιτέχνης. Το 2002, αναζωογονήθηκε η καριέρα του μαζί με τον κιθαρίστα των Doors και συνεργάτη του, Robby Krieger.
 
«Λυπήθηκα πολύ όταν πληροφορήθηκα για το θάνατο του φίλου και συνεργάτη μου Ray Manzarek σήμερα», δήλωσε ο Krieger. «Είμαι απλά ευτυχής που μπόρεσα να παίξω τραγούδια των Doors μαζί του για την τελευταία δεκαετία. Ο Ray ήταν ένα τεράστιο μέρος της ζωής μου και θα μου λείψει για πάντα».
 
O Manzarek αφήνει πίσω τη σύζυγό του Dorothy, τα αδέλφια του Rick και James Manczarek, τον γιό του Pablo Manzarek, την Sharmin, σύζυγο του Πάμπλο και τα τρία παιδιά τους, τον Noah, Apollo και Camille. Τα διαδικαστικά για την κηδεία εκκρεμούν. Η οικογένεια ζητά να προστατευτεί η ιδιωτική του ζωή σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αντί  λουλουδιών, μπορείτε να κάνετε μια δωρεά μνήμη στο όνομα του Ray Manzarek στο http://www.standup2cancer.org/
Κατηγορία
Κοινοποίηση

COMMENTS

X