Corleone’s SawRoom : Ο πατέρας του τρόμου!

Ο Vincent Damon Furnier είναι ο frontman της μπάντας Alice Cooper που σύντομα υιοθέτησε το όνομα της ως δικό του, μια από τις καλύτερες καλλιτεχνικές κινήσεις της ζωής του όπως λέει ο ίδιος. Μεγαλωμένος από πατέρα λαϊκό παπά στην εκκλησία του Ιησού Χριστού, οι πεποιθήσεις του ταυτίζονταν με τον Χριστιανισμό που και εκείνος ακολούθησε μέχρι την ηλικία των 12. Από τα 16 του σχημάτισε το πρώτο του γκρουπ “The earwings” μιμούμενοι τους Beatles χωρίς να ξέρουν να παίζουν κάποιο όργανο κέρδισαν στο τοπικό talent show. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, με ένα βραβείο που τους κίνησε το ενδιαφέρον να μάθουν μουσικά όργανα να μετονομαστούν σε “The spiders”, έπειτα “The Nazz” ώσπου να καταλήξουν στο όνομα που θα τους καθιέρωνε στο χώρο του rock n roll. Ο Alice έχει καλύψει πέντε δεκαετίες μουσικά, ξεκινώντας από τα ’70ς με την επιτυχία στο κόκκινο, περνώντας στα αμφιλεγόμενα ’80ς που τον βρήκαν με σόλο καριέρα και προβλήματα αλκοολισμού, στα ’90ς με διάφορες συνεργασίες και εμφανίσεις σε κινηματογράφο και τηλεόραση, στα ’00ς με τιμές και βραβεία φόρου τιμής και τέλος στα 2010ς με comeback και με το πείσμα να ξεπεράσει τον 5 χρόνια μεγαλύτερό του Mick Jagger στα χρόνια επί σκηνής και μουσικής συνεισφοράς. Το όνομα προήλθε μετά από μία συνεδρία στο κλασσικό τραπεζάκι με το board που τοποθετείς τα δάχτυλα και συνομιλείς με τα πνεύματα. Η φήμη και η δόξα έφτασε στο απόγειο με το φοβερό σκηνικό μιας κότας που ήταν μέρος του σόου του (δήθεν την σκότωνε και πέταγε έπειτα πούπουλα από μαξιλάρι) η οποία ξέφυγε στη σκηνή και νομίζοντας πως μπορεί να πετάξει την έστειλε στον κόσμο. Αποτέλεσμα η κότα δεν πέταξε αλλά προσγειώθηκε στην πρώτη σειρά όπου υπήρχαν θεατές σε αναπηρικά καροτσάκια, η κότα πατήθηκε μέχρι θανάτου και η φήμη ότι την έσφαξε επί σκηνής και της ήπιε το αίμα δεν άργησε να εξαπλωθεί. Άλλωστε το horror show με αγχόνη, γκιλοτίνα, αποκεφαλισμένες κούκλες, έντονο φρικαλέο μακιγιάζ και πολύ αίμα ήταν και είναι πάντα σήμα κατατεθέν του Alice Cooper. Και αφού γλίτωσε από την ίδια την αγχόνη που κρεμιόταν για χρόνια, παραλίγο να πεθάνει από ασφυξία, σε ένα live show στο Λονδίνο, ο Alice συνεχίζει να προκαλεί και να “τρομάζει” αλλά και να εμπνέει νέους καλλιτέχνες μέχρι και σήμερα. Έχει τρεις κόρες, η μία εκ των οποίων συμμετέχει και στα σόου του, και είναι ακόμα παντρεμένος με την Sheryl Goddard χορεύτρια και χορογράφος του σόου του από το 1975 έως και το 1982. Έχοντας βρεθεί πολλές φορές στα όρια του αλκοολισμού το γκολφ ήταν η διέξοδος μετά από κάθε αποτοξίνωση του στο οποίο μάλιστα είναι και πολύ καλός. Δεν έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με πολλούς καλλιτέχνες, έχει βρεθεί όμως με πολλούς μεγάλους επί σκηνής.

1. Alice Cooper (the band)

Η μπάντα με την οποία όλοι γνωρίσαμε τον Alice Cooper και σημείωσε μεγάλες επιτυχίες με τα τραγούδια “School’s out”, “I’m eighteen” και άλλα.

2. Guns n’ roses

Στο δίσκο των Guns “Use your illusion I” τραγουδά ντουέτο με τον Axl Rose το τραγούδι “The garden”.

3. Twisted sister

Πάνω που η καριέρα του χρειαζόταν αυτή τη συμμετοχή το βίντεοκλιπ απαγορεύτηκε από το Mtv γιατί έδειχνε ζόμπι να τρώνε ανθρώπινη σάρκα.

4. Slash

Με τον Slash να παίζει κιθάρα έχει συνεργαστεί στα δύο του άλμπουμ “Along came a spider” και “Hey stoopid”.

http://www.youtube.com/watch?v=MNXRpDc_RRA

5. Ozzy Osbourne

Ο Ozzy και αυτός συμμετέχει και στους δύο δίσκους που αναφέρθηκαν πριν κάνοντας δεύτερα φωνητικά στα τραγούδια “Wake the dead” και “Hey stoopid” αντίστοιχα.

http://www.youtube.com/watch?v=Xk79O3gjBCg

6. Avantasia

Συμμετέχει στο τραγούδι “The toy master” της ροκ όπερα μπάντας Avantasia.

http://www.youtube.com/watch?v=mMHdE4a2qIk

7. Marilyn Manson

Με τον Manson έχει βρεθεί αρκετές φορές επί σκηνής αλλά ο ίδιος ο Alice έχει τονίσει ότι η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι ότι εκείνος πάντα άφηνε το κοινό του με την αίσθηση της χαράς, κλείνοντας συνήθως με το school’s out τα σόου σου, σε αντίθεση με τον Manson.

8. Ke$ha

Η συνεργασία με την “the devil in dress” μας εξέπληξε ομολογουμένως, δεν την περιμέναμε, πάντως δεν είναι και κακή…μοιάζει λιγάκι με το”beat it” though…

http://www.youtube.com/watch?v=NEXpKsC4Vx0

9. Rob Zombie

Το 2010 ο Alice ανακοίνωσε την κοινή περιοδεία με τον rob Zombie με τίτλο “Gruesome Twosome” tour.

10. Bryan May

Με τον κιθαρίστα των Queen έχει βρεθεί να παίζει επί σκηνής το θρυλικό σόλο του “School’s out” που έχει γίνει ύμνος σε όλα τα σχολεία και μη του πλανήτη.

Κείμενο: Christina Alossi

Περισσότερα αφιερώματα της στήλης εδώ

Κατηγορία
Κοινοποίηση

COMMENTS

X