Ακούστε την επανέκδοση των δύο πρώτων single των Polvo

Polvo

Σε λίγο καιρό κλείνουν τριάντα χρόνια από το σχηματισμό των Polvo και μια εφταετία από την οριστική διάλυσή τους. Μια αναπάντεχη ενιαία επανέκδοση των δύο πρώτων 7ιντσων του group έλαβε χώρα προχθές. Η επανέκδοση αυτή φέρει απλώς το όνομα του συγκροτήματος.

Οι Polvo αποτέλεσαν μια σπουδαία μπάντα των 90s. Αν και ποτέ δεν έγιναν τόσο διάσημοι, όσο άλλοι εκπρόσωποι της εναλλακτικής rock, κατάφεραν να αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους. Μαζί με λίγα ακόμα συγκροτήματα, προχώρησαν σε μια καινοτομία. Ανέμιξαν την ηχητική αναρχία της noise rock με ψυχεδελικά και progressive στοιχεία. Πολλοί ισχυρίζονται πως η απαρχή της math rock κρύβεται κάπου στα σπλάχνα των Polvo και ανάλογων συγκροτημάτων.

Ήταν οι δύο πρώτες χρονιές της δεκαετίας του ’90, όταν το group από τη Βόρεια Καρολίνα κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα single του. Αξίζει να σημειωθεί πως το ντεμπούτο full-length άλμπουμ τους κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά. Το πρώτο από τα δύο single ήταν το διπλό 7ιντσο ‘Can I Ride‘ , που φιλοξένησε εφτά τραγούδια. Tο δεύτερο ήταν το 7ιντσο ‘Vibracobra‘, που φιλοξένησε δύο τραγούδια. Το σύνολο των εννιά αυτών τραγουδιών επανακυκλοφόρησε «αθροιστικά» πριν από δύο μέρες. Το εξώφυλλο της έκδοσης είναι γνωστό από το παρελθόν. Αν και τα τραγούδια είναι επίσης γνωστά, δε βλάπτει να τα ακούσουμε ξανά, για να φρεσκάρουμε στη μνήμη μας το μουσικό κύρος των Polvo.

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X