Ακούστε δύο συναυλίες των King Gizzard & The Lizard Wizard

King Gizzard & The Lizard Wizard 2020

Οι King Gizzard & The Lizard Wizard μάς έχουν συνηθίσει σε συχνές κυκλοφορίες. Στις πιο πρόσφατες περιπτώσεις κυκλοφοριών, όμως, κρύβονται βαθύτερες αιτίες.

Την Παρασκευή, το συγκρότημα δημοσιοποίησε δύο συναυλίες του. Η μία έλαβε χώρα στην Αδελαΐδα, τον Ιούλιο του 2019. Η άλλη έλαβε χώρα στο Παρίσι, τον Οκτώβριο του 2019. Αφορμή για την κυκλοφορία των δύο συναυλιών είναι οι απίστευτες πυρκαγιές, που ταλανίζουν εδώ και καιρό την Αυστραλία. Όπως πολλά άλλα συγκροτήματα και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες πρόσφατα, έτσι και το εφταμελές group προορίζει όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των δύο ζωντανών άλμπουμ στον οργανισμό Animals Australia. Ο οργανισμός δραστηριοποιείται στην προστασία και περίθαλψη των ζώων, που βιώνουν τη φρίκη, εξαιτίας της πύρινης καταστροφής.

Οι King Gizzard & The Lizard Wizard έχουν ένα παραπάνω λόγο να ευαισθητοποιούνται: κατάγονται από την Αυστραλία. Βέβαια, η καταστροφή είναι τόσο κρίσιμη για το μέλλον όλου του πλανήτη, που η ευαισθητοποίηση οφείλει να ξεπερνάει τα όρια της καταγωγής.

Οι πρωτόγνωρες ξηρασίες και υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν το μακρινό νησί αποτέλεσαν τη βασική αιτία για τις επίσης πρωτόγνωρες φωτιές. Η επίγεια κόλαση της Αυστραλίας είναι μια οικολογική καταστροφή χωρίς προηγούμενο. Η χλωρίδα και η πανίδα έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές. Η θέαση ανυπεράσπιστων και νεκρών ζώων κινητοποίησε την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, από την οποία δεν απουσιάζει το αυστραλέζικο συγκρότημα.

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X