Οι κυκλοφορίες της εβδομάδας: Gang Of Four, Unkle, Yngwie Malmsteen, Devin Townsend, Even Vast, I Prevail, Whitechapel, Brutus, Lotus Eater, Arrival Of Autumn

Gang_of_Four_Happy_now

Η τρίτη περίοδος ύπαρξης των Gang Of Four είναι ήδη η πιο μακροσκελής και αποδεικνύεται το ίδιο καρποφόρα με την πρώτη. Όχι σε επίπεδο νεωτερισμού και έμπνευσης, αλλά σε επίπεδο αριθμού άλμπουμ. Η νέα δουλειά του group λέγεται ‘Happy Now’ και αποτελεί το πρώτο άλμπουμ, στο οποίο συμμετέχει ο εδώ και τρία χρόνια drummer του συγκροτήματος, Tobias Humble.

Ενώ το πρώτο μέρος του άλμπουμ ‘The Road’ διαρκεί μία ώρα, το δεύτερο μέρος (‘Lost Highway’) διαρκεί 80 λεπτά. Οι Unkle κυκλοφορούν άλλο ένα εξαιρετικό άλμπουμ, ολοκληρώνοντας μια δουλειά που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Στο καινούριο άλμπουμ του, ‘Blue Lightning’, ο Yngwie Malmsteen τιμάει τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που τον ενέπνευσαν στη μουσική του πορεία. Παραδείγματα αποτελούν οι Deep Purple, oι Rolling Stones και ο Jimi Hendrix, των οποίων τραγούδια διασκευάζει ο Σουηδός κιθαρίστας.

Το νέο προσωπικό άλμπουμ του Devin Townsend ονομάζεται ‘Empath’. Αν και περιέχει δέκα τραγούδια, η διάρκειά του φτάνει σχεδόν τα 75 λεπτά. Ειδικά στο τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ, που αποτελείται από έξι μέρη, ο καλλιτέχνης δείχνει τις φοβερές του ικανότητες.

Πάνε είκοσι χρόνια από τότε που οι Even Vast κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους. Το συγκρότημα είχε να εκδώσει άλμπουμ από το 2007. Το περσινό single ‘Inside Your Head’ προετοίμασε το έδαφος για τη νέα δουλειά του group, ‘Warped Existence’, που κυκλοφόρησε προχθές.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου άλμπουμ τους, οι I Prevail δεν είχαν λόγο να διστάσουν στην πραγματοποίηση του δεύτερου βήματος. Το νέο άλμπουμ του group είναι το ‘Trauma’.

Με νέο drummer στη σύνθεσή τους, οι Whitechapel κυκλοφόρησαν προχθές το καινούριο τους άλμπουμ, ‘The Valley’. Πρόκειται για την έβδομη δουλειά του αμερικανικού συγκροτήματος.

Είναι σίγουρο ότι οι Brutus είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα του Βελγίου. Αναμιγνύοντας noise rock, punk, metal, 70s rock και hardcore, το group εξαπολύει φρεσκάδα και πρωτοτυπία, χαρακτηριστικά που φανερώνονται στο νέο άλμπουμ ‘Nest’.

Άλλη μια κυκλοφορία προστέθηκε προχθές στη δισκογραφία των Lotus Eater. Είναι το ΕΡ ‘Social Hazard’. Ταυτόχρονα σκληρό και ατμοσφαιρικό, αποτελεί τη συνέχεια του single ‘The Fear’, που είχε κοινοποιηθεί το φθινόπωρο του περσινού έτους.

Κοντά στην πενταετία μετά το ντεμπούτο τους, οι Arrival Of Autumn επέστρεψαν με το δεύτερο άλμπουμ τους, ‘Harbinger’.

Επίσης κυκλοφορούν:

Beth Gibbons & the Polish National Radio Symphony Orchestra: Henryk Górecki: Symphony No. 3 (Symphony Of Sorrowful Songs)

Ty Segall & Freedom Band: Deforming Lobes

The Underground Youth: Montage Images Of Lust & Fear

Free Throw: What’s Past Is Prologue

Magic Circle: Departed Souls

Τοtaled: Lament

Vltimas: Something Wicked Marches In

Nightrage: Wolf To Man

Κατηγορία
Κοινοποίηση

COMMENTS

X