Οι κυκλοφορίες της εβδομάδας: The Smashing Pumpkins, Chris Cornell, Mark Knopfler, The Good, The Bad & The Queen, Hooverphonic, Nita Strauss, Memphis May Fire, King Nine, All Hail The Yeti, Azusa

smashing_pumpkins_shiny_bright_vol_1

Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για το χώρο της εναλλακτικής rock. Τα τρία τέταρτα του κλασικού line-up των Smashing Pumpkins είναι και πάλι μαζί, κυκλοφορώντας το πρώτο μέρος του δέκατου άλμπουμ τους. Ονομάζεται ‘Shiny And Oh So Bright: No Past. No Future. No Sun’. Τα ανάμικτα συναισθήματα που αυτό προκαλεί έχουν ήδη διχάσει τον κόσμο, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί ότι η νέα αυτή δουλειά μονοπωλεί σε μεγάλο βαθμό τη μουσική ειδησεογραφία.

To box set που καλύπτει την πορεία του Chris Cornell και φέρει απλώς το όνομά του κυκλοφορεί σήμερα. Ο πρόωρα χαμένος καλλιτέχνης άφησε εποχή με τους Soundgarden, τους Temple Of The Dog, τους Audioslave, αλλά και με την προσωπική του καριέρα.

Τι κι αν ο Mark Knopfler πλησιάζει τα εβδομήντα χρόνια του; Ο κιθαρίστας με το χαρακτηριστικό ήχο και τη χαρακτηριστική φωνή προσφέρει στο κοινό του ένα ακόμα προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο ‘Down The Road Wherever’. Είναι το δέκατο προσωπικό του.

Χρειάστηκε να περάσει παραπάνω από μια δεκαετία για να κυκλοφορήσουν οι The Good, The Bad & The Queen το δεύτερο άλμπουμ τους. Το supergroup, που αποτελείται από μέλη των The Clash, των The Verve και των Blur, έχει στο πλευρό του τον ικανότατο drummer Tony Allen, καταφέρνοντας την έκδοση ενός ακόμα ιδιαίτερου άλμπουμ, με τίτλο ‘Merrie Land’.

Έχοντας πλέον την Luka Cruysberghs ως τραγουδίστρια, το δίδυμο των Raymong Geertz και Alex Callier προχώρησε στην έκδοση του δέκατου άλμπουμ των Hooverphonic, ‘Looking For Stars’.

Το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ κυκλοφορεί σήμερα η Nita Strauss, γνωστή για την κιθαριστική προσφορά της στη μπάντα του Alice Cooper. H δυναμική και η τεχνική της 32χρονης αρνείται να κρυφτεί στα έντεκα τραγούδια του άλμπουμ ‘Controlled Chaos’.

Το πρώτο τους άλμπουμ ως τετραμελές group και το έκτο της δωδεκάχρονης πορείας τους κυκλοφορούν σήμερα οι Memphis May Fire. Το metalcore συγκρότημα από το νότο των ΗΠΑ ονόμασε ‘Broken’ τη νέα του δουλειά.

Η hardcore σκηνή γίνεται πιο πλούσια με το δεύτερο άλμπουμ των King Nine, ‘Death Rattle’.

Ενώ πέρασε μια τετραετία μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου άλμπουμ των All Hail The Yeti, μόλις δύο χρόνια χρειάστηκαν για την έκδοση του τρίτου άλμπουμ του συγκροτήματος, ‘Highway Crosses’.

Εκπλήξεις κρύβει το ντεμπούτο άλμπουμ των Azusa, ‘Heavy Yoke’. Η βαριά και σκοτεινή ατμόσφαιρά του είναι αρκετά ξεχωριστή στο χώρο της σκληρής μουσικής.

Επίσης κυκλοφορούν:

Rush: Hemispheres [40th anniversary edition]

Fleetwood Mac: 50 Years – Don’t Stop

Holly Golightly: Do The Get Along

Eluveitie: Slania [reissue]

Crooked Teeth: Honey

Sunless Dawn: Timeweaver

Priors: New Pleasure

Lusts: Call Of The Void

Lightfoils: Chambers

P.O.D.: Circles

Portrayal Of Guilt: Let Pain Be Your Guide

Neurotic Fiction: Pulp Music

Esben And The Witch: Nowhere

Κατηγορία
Κοινοποίηση

COMMENTS

X