Απεβίωσε ο ηγέτης των Motörhead, Ian ‘Lemmy’ Kilmister σε ηλικία 70 ετών

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια rock και metal κοινότητα από την δυσάρεστη είδηση που έγινε γνωστή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (29 Δεκεμβρίου).

Ο Ian ‘Lemmy’ Kilmister, o ηγέτης των Motörhead, απεβίωσε, λίγες ημέρες αφού είχε κλείσει τα 70α γενέθλια του. Τη δυσάρεστη αυτή είδηση, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο μάνατζερ του.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τα προβλήματα υγείας του θρυλικού μπασίστα/τραγουδιστή, δεν τον είχαν αφήσει σε ησυχία, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί με βηματοδότη. Το περασμένο καλοκαίρι, το συγκρότημα είχε αναγκαστεί να διακόψει την εμφάνιση του στο Salt Lake City, μετά από τέσσερα τραγούδια, καθώς ο Lemmy αντιμετώπιζε πρόβληματα αναπνοής. Έπειτα, η συναυλία τους στο Denver που ήταν προγραμματισμένη 2 ημέρες αργότερα, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Την 1η Σεπτεμβρίου, οι Motörhead επιχείρησαν να παίξουν στο Austin του Τέξας, ωστόσο κατά τη διάρκεια του τέταρτου τραγουδιού (‘Metropolis’), αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συναυλία με τον Lemmy να ζητά συγνώμη από το κοινό, καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει. Αν και λίγο καιρό αργότερα, το συγκρότημα ολοκλήρωσε τις υπόλοιπες συναυλίες της περιοδείας εκείνης, η μοίρα έμελε να χτυπήσει τον Lemmy, λίγες ημέρες μετά τα γενέθλια του.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της επίσημης σελίδας των Motörhead στο facebook, o Lemmy είχε μάθει το περασμένο Σάββατο (26 Δεκεμβρίου) πως πάσχει από καρκίνο. 

There is no easy way to say thisour mighty, noble friend Lemmy passed away today after a short battle with an extremely…

Posted by Official Motörhead on Monday, December 28, 2015

Όπως αναμένεται, πλήθος μουσικών, έχει ήδη ξεκινήσει να εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό αυτό συμβάν, με πρώτους από όλους τον φίλο του, Ozzy Osbourne (Black Sabbath) και τον Mike Portnoy (πρώην Dream Theater)

R.I.P.

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X