10 συγκροτήματα που επηρέασαν τη μουσική των Scar Of The Sun

SOTS_IN_FLOOD_BAND_03_WEB

Λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία των Scar Of The Sun στο An Club στην Αθήνα και ενώ είχε προηγηθεί η Ευρωπαϊκή περιοδεία μαζί με τους Firewind, ζητήσαμε από τον Terry Nikas, να μας αναφέρει μερικά από τα μουσικά σχήματα, που επηρέασαν τη μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος. Η απάντηση του, παρατίθεται παρακάτω…

1. Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name

Γιατί εν αρχή ην οι Iron Maiden! Ένα από τα καλύτερά τους τραγούδια παιγμένο την εποχή της περιοδείας του Powerslave! Δίδαξαν σκηνικά και σκηνική παρουσία και επηρέασαν τους πάντες! Από Stoner Metal έως Black Metal και από Swedish Death Metal μέχρι Metalcore και Nu Metal.

2. Helloween – I Want Out

Όταν τους άκουσα, ένιωσα σαν να έφαγα σφαλιάρα! Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο τότε. Έχουν και αυτοί επιρροές από Maiden, αλλά έπαιζαν πιο heavy, πιο γρήγορα, αλλά εξίσου μελωδικά. Ήταν το next big thing της εποχής, μέχρι που έφυγε ο Kai Hansen και γκρεμίστηκαν όλα!

 

3. Blind Guardian – Somewhere Far Beyond

Η επόμενη σφαλιάρα που έφαγα -και κράτησε πολύ το σοκ- ήταν με τους Blind Buardian! Techno-speed-power-progressive-folk Metal, ανήκουστα πράγματα! Απίστευτες ενορχηστρώσεις, απίστευτα φωνητικά, απίστευτες κιθάρες, ο ορισμός της GENIUS μπάντας. Και βέβαια, πάλι Maiden στοιχεία μέσα! Ένα από τα καλύτερα τραγούδια τους, από τον ίσως καλύτερο τους δίσκο. Τερμάτισαν το Power Metal. Ακόμα μου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούω αυτό το κομμάτι και αυτό το δίσκο.

4. Paradise Lost – One Second

Και μετά ήρθε το σκοτάδι. Η δεύτερη πιο αγαπημένη μου μπάντα στα 90’s. Χωρίς να είναι μεγάλοι μουσικοί, έβγαλαν απίστευτο συναίσθημα και είχαν αυτό που πολλοί μεγάλοι μουσικοί δεν είχαν: έγραφαν τραγούδια και όχι συγκολλήσεις περίτεχνων αλλά άχρωμων riff, σε απλή επίδειξη τεχνικών ικανοτήτων. Κατά τη γνώμη μου (και του Mackintosh), το One Second είναι ο καλύτερος τους δίσκος.

5. Killswitch Engage – The End Of Heartache

Το πιο Scar Of The Sun κομμάτι που δεν έχουν γράψει οι SOTS! Μοντέρνα αισθητική, φοβερές μελωδίες από τον πιο αγαπημένο μου τραγουδιστή τα τελευταία 10 και χρόνια. Σούπερ catchy σύνθεση, τέλεια παραγωγή και σωστές δόσεις Metalcore στο μείγμα. Τα καθαρά του φωνητικά αγγίζουν το Gothic και ο Howard Jones αποτελεί τη βασική μου επιρροή σαν τραγουδιστής, αλλά ο κόσμος δεν το έχει σκεφτεί και νομίζει ότι τείνω στον Holmes. Think again people!

6. Darkest Hour – Convalescence 

Και ξαφνικά, το 2005 ακούω αυτή τη μπάντα και παθαίνω σοκ! Μοντέρνο Metalcore Σουηδικής επιρροής, τεχνικότατες κιθάρες αλλά με φοβερές μελωδίες και τέλειες ενορχηστρώσεις. Επίσης πολύ συναίσθημα αλλά και επιθετικότητα. Αυτός ο δίσκος (Undoing Ruin) και ο επόμενος, ο Deliver Us είναι μνημεία!

7. My Chemical Romance – Famous Last Words

Βασικότατη επιρροή μου αυτός ο δίσκος (The Black Parade) και λυπάμαι απίστευτα που το διέλυσαν. Πολλοί νομίζουν ότι είναι μια Pop Rock μπάντα, αλλά αυτός ο δίσκος είναι αποτέλεσμα ενός βαθιά σκεπτόμενου συγκροτήματος. Δεν υπάρχει μέτριο κομμάτι εκεί μέσα και επίσης η απόδοση του τραγουδιστή τους αγγίζει τον ουρανό. Απίστευτο συναίσθημα και φωνητικές ενορχηστρώσεις σε φάση Freddy Mercury και Queen. Δεν έχω ξανακούσει ποτέ κάποιον που να πλησιάζει τον Mercury!

8. Soilwork – Rejection Role

Ήμουν μεταξύ του Archetype των Fear Factory και αυτού το κομματιού των Soilwork, αλλά επειδή οι Soilwork γενικά ήταν η βασική μας επιρροή για το In Flood, πράγμα που ακούς ξεκάθαρα σε κομμάτια όπως το An Ill-Fated Wonder, και ο τραγουδιστής τους ήταν εξίσου βασική μου επιρροή με τον Jones των Killswitch Engage, επέλεξα αυτό το τραγούδι. Η Σουηδική μπάντα που ξέφυγε από το NWOSDM και πήγε στο πιο commercial Αμερικάνικο στυλ απετέλεσε μέγιστη επιρροή για μας.

9. Trivium – In Waves

Αρχικά δε μου άρεσαν και τόσο, λόγο του ότι είμαι εναντίον των “Revival” κινημάτων, στη συνέχεια όμως εξελίχθηκαν ωραία. Επίσης βασική επιρροή για το In Flood, πράγμα που μπορείς να ακούσεις στο opening track του δίσκου μας, στο Among Waters And Giants (με Killswitch Engage ρεφρέν, χαχαχα…). Φοβερό κομμάτι από μια μπάντα που πλέον μου αρέσει πολύ!

10. Architects – Grave Digger

Το μόνο Grave Digger που θα μπορούσε να μου αρέσει (γέλια)… Για τους Architects θα πω μόνο ότι μαζί με μπάντες όπως οι TesseracT και οι Bring Me The Horizon πάνε το Metal πραγματικά μπροστά. Θεωρώ τους Architects την καλύτερη Metal μπάντα τα τελευταία χρόνια, η απήχηση τους είναι πλέον τεράστια και αν δεν είχαν την τεράστια τραγωδία με τον θάνατο του κιθαρίστα τους, ο οποίος έκανε τα πάντα εκεί μέσα, θα γινόταν η επόμενη τιτάνια μπάντα του Metal. Μόνο αυτοί από τις καινούριες μπάντες που βλέπω έχουν (είχαν;) τα απαιτούμενα.

Κατηγορία
TAGS
Κοινοποίηση

COMMENTS

X