Οι dälek φέρνουν το σκληρό χιπ χοπ τους στην Αθήνα PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 31 Μάιος 2018 09:47

dalek_promo_photo_2

Βετεράνοι στο να αρνούνται να ενταχθούν σε αυστηρά καλούπια μουσικών ειδών, οι dälek αποτελούν ένα σχήμα που πραγματικά... φτύνει κατάμουτρα τα συντηρητικά όρια της μουσικής φόρμας και διαρκώς πρωτοπορεί σε ένα εκρηκτικό και διαχρονικό άγριο hip-hop, αντλώντας έμπνευση εξίσου από τους My Bloody Valentine και τους Public Enemy.

20 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους “Negro Necro Nekros” και έχοντας στο βιογραφικό τους συνεργασίες με πρωτοπόρους ομοϊδεάτες όπως οι Faust, Justin Broadrick (Godflesh, Jesu) & Kevin Martin (The Bug, King Midas Sound) κ.α. οι dälek φτάνουν την μουσική τους καριέρα σ’ένα επίπεδο που τους επιτρέπει να στέκονται μόνοι.

Το 2017, κυκλοφορούν το μνημειώδες “Endangered Philosophies”, με το μήνυμά του να είναι πιο επίκαιρο σε σχέση με το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό από ποτέ άλλοτε. Την ανοδικότατη και καταστροφική δηλαδή τάση της αντι-διανόησης και του κυνισμού, αλλά και την ταχύτατη άνθιση ειλικρινών ριζοσπαστικών προοδευτικών τάσεων απέναντι στις αντιδραστικές δυνάμεις που στηρίζονται στο φόβο. «Το Endagered Philosophies είναι ένας δίσκος για το απόλυτο Τώρα, που όμως θα αντηχεί διαφορετικά σε κάθε ακρόαση, με μια λέξη δηλαδή… άχρονο» λέει το Rolling Stone.

Τη Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο Ναό της Αθήνας, μη χάσετε την ευκαιρία να γίνετε μάρτυρες ενός ακόμη ονόματος που... συμβαίνει τώρα!

Δελτίο Τύπου

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας