Οι κυκλοφορίες της εβδομάδας: The Charlatans, Danzig, Avatarium, Below The Sun, Sólstafir, Narthraal, Alestorm, Thunder Dreamer, Cable Ties, The Amazons PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 00:00

The-Charlatans-Different-Days

Αν εξαιρέσουμε μια περίοδο τεσσεράμιση περίπου ετών, κατά την έναρξη της παρούσας δεκαετίας (όταν σημειώθηκε ο θάνατος ενός μέλους του συγκροτήματος), οι Τhe Charlatans ποτέ δε σταμάτησαν να κυκλοφορούν νέα άλμπουμ, ανά δύο − κατά μέσο όρο − χρόνια. Το σημερινό 'Different Days' είναι το 13ο άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος, που μετράει σχεδόν τρεις δεκαετίες μουσικής παρουσίας και αποτελεί ένα ζωντανότατο δείγμα της άλλοτε κραταιής brit-pop.

Οι Danzig, δημιούργημα του εικονικού Glenn Danzig, κυκλοφορούν σήμερα το εντέκατο άλμπουμ τους, με μια μικρή καθυστέρηση. Ήταν προορισμένο να εκδωθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα, αλλά τελικά γίνεται σήμερα διαθέσιμο. Το συγκρότημα είχε να παρουσιάσει άλμπουμ με νέο υλικό από το 2010, μια και το προπέρσινο 'Skeletons' περιείχε μόνο διασκευές. Το 'Black Laden Crown', ωστόσο, περιέχει εννιά καινούρια τραγούδια, έτοιμα να αποζημιώσουν τους οπαδούς του group.

Αν και μόλις πέντε χρόνια στο μουσικό χώρο, οι Avatarium έχουν καταφέρει να εκδώσουν ήδη δύο ΕΡ και δύο άλμπουμ. Το τρίτο τους άλμπουμ κυκλοφορεί σήμερα, με τίτλο 'Hurricanes And Halos'. Είναι η πιο πειστική απόδειξη για τη φοβερή ενεργότητα του συγκροτήματος από την πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Από το μακρινό Krasnoyarsk της Σιβηρίας, οι Below The Sun μάς στέλνουν το δεύτερο άλμπουμ τους, 'Alien World'. Το ρωσικό συγκρότημα μετράει πέντε χρόνια μουσικής παρουσίας και ο post-doom ήχος τους καθηλώνει.

Τρία χρόνια μετά το 'Ótta', οι Sólstafir επιστρέφουν με το νέο τους άλμπουμ, 'Berdreyminn'. Είναι η έκτη δισκογραφική δουλειά του ισλανδικού συγκροτήματος, που ανακατεύει rock, folk και black metal στοιχεία.

Πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή τους, οι Narthraal καταφέρνουν να εκδώσουν το πρώτο full-length άλμπουμ τους. Ονομάζεται 'Screaming From The Grave'. Μέχρι στιγμής, το ισλανδικό group μάς είχε προσφέρει δύο ΕΡ.

Πέμπτο άλμπουμ σήμερα από τους Alestorm. Το σκωτσέζικο metal συγκρότημα, που λατρεύει να υιοθετεί μπόλικα folk στοιχεία στη μουσική του, εκχυλισμένα σε αλκοόλ, ονόμασε 'No Grave But The Sea' τη νέα του αυτή δισκογραφική προσπάθεια. Το πειρατικό πνεύμα εξακολουθεί να πλανάται.

Το δεύτερό τους άλμπουμ κυκλοφορούν σήμερα οι Thunder Dreamer. Τιτλοφορείται 'Capture', περιέχει οχτώ νέα τραγούδια και έρχεται δύο χρόνια μετά το προηγούμενο, 'Lonesome Morning'.

Δισκογραφικό ντεμπούτο σήμερα από τους Cable Ties. Το τριμελές συγκρότημα από τη Μελβούρνη αποφάσισε να δώσει στο πρώτο τους άλμπουμ απλώς το όνομα του συγκροτήματος. Ήχοι pop και punk rock παντρεύονται σε ένα δυναμικό άλμπουμ οχτώ τραγουδιών, που θα ενθουσιάσει πολλούς οπαδούς του είδους.

Ένα ακόμα συγκρότημα που πραγματοποιεί το ομώνυμο ντεμπούτο του σήμερα είναι οι The Amazons. Κρίνοντας από τα τραγούδια που έχουν δημοσιεύσει ως τώρα, μάλλον αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον ξεκίνημα.

Πέρασαν πέντε χρόνια από το 2012, τότε που οι Serenity Broken κυκλοφορούσαν το πρώτο άλμπουμ τους, 'Commercial Suicide'. Σειρά σήμερα έχει η δεύτερη δουλειά του ελληνικού συγκροτήματος, με τίτλο 'Re/Define'.

Επίσης κυκλοφορούν:

New Order: NOMC15

Suffering Hour: In Passing Ascension

Pet Symmetry: Vision

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας